Bayer odnio čitav plijen sa Volkswagen Arene, Schalke bolji od Herthe

Bundesliga, 25. kolo

Bayer odnio čitav plijen sa Volkswagen Arene, Schalke bolji od Herthe

Bayer Leverkusen je u susretu 25. kola Bundeslige gostovao na Volkswagen Areni gdje je sa 1:2 savladao ekipu Wolfsburga.

Ekipa Bayera je bila puno bolji rival tokom čitavog susreta, ali nije uspjela stvoriti preveliki broj opasnih prilika. Ipak, gosti su uspjeli doći do dva gola, a prvi su postigli u 31. minuti sa bijele tačke.

Prekršaj u vlastitom kaznenom prostoru je napravio Arnold, a siguran realizator najstrožije kazne je bio Lucas Alario.

Rezultatom 0:1 se otišlo na odmor, a Leverkusen je u 51. minuti mogao do drugog gola, ali je Aranguiz iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Ipak, uspio je Bayer postići drugi gol u 78. minuti kada je Julian Brandt krunisao lijepu akciju svoje ekipe i lagano prebacio golmana domaćih za 0:2.

Nekoliko minuta kasnije je Wolfsburg uspio smanjiti zaostatak, nakon što je Mehmedi u 80. minuti postigao sjajan pogodak sa distance. Ipak, domaći do kraja nisu uspjeli izbjeći poraz. Wolfsburg je u samom finišu susreta ostao sa igračem manje pošto je William dobio drugi žuti, pa samim time i crveni karton.

Minimlanu pobjedu (1:0) na svom terenu upisao je Schalke koji je savladao Herthu. popularnim Švaba je za trijumf bio dovoljan gol iz 37. minute susreta kada je Marko Pjaca rutinski pospremio loptu u mrežu gostiju nakon odličnog ubacivanja Di Santa.

Bh. napadač Vedad Ibišević je u igru ušao u 73. minuti umjesto Selkea, ali nije uspio pomoći Herthi da izbjegne poraz.

Sa minimalnih 1:0 na svom terenu je slavio i Eintracht Frankfurt i to protiv Hannovera. Eintracht je bio puno opasniji rival na dašanjem susretu, a gol vrijedan slavlja postigao je Da Costa u 39. minuti nakon odličnog ubacivanja De Guzmana.

Hrvatski fudbaler Andrej Kramarić je odveo Hoffenheim do gostujuće pobede rezultatom 0:2 nad Augsburgom.

Kramarić je sjajnim udarcem glavom sa 12-13 metara u 30. minuti matirao golmana domaćih za 0:1, da bi u nastavku, u 50. minuti, asistirao Gnabryju za konačnih 0:2.

Bh. reprezentativac Ermin Bičakčić nije ulazio u igru u ekipi Hoffenheima.

HSV i Mainz su odigrali susret bez golova na Volkspark stadionu. Domaći HSV je propusto veliku šansu da postigne gol pošto je Kostić u 62. minuti promašio penal koji je skrivio Balogun minutu ranije, kada je zaradio i crveni karton.

Salihović je ovaj susret odgledao sa klupe za rezervne igrače HSV-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 25. kolo - rezultati:

Augsburg - Hoffenheim 0:2
Eintracht Frankfurt - Hannover 1:0
HSV - Mainz 0:0
Schalke - Hertha 1:0
Wolfsburg - Bayer Leverkusen 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti