Schalke sjajnom igrom porazio Leverkusen u gostima

Bundesliga, 24. kolo

Schalke sjajnom igrom porazio Leverkusen u gostima

Fudbaleri Schalkea porazili su danas na gostovanju Bayer Leverkusen sa 2:0 u okviru 24. kola Bundeslige. 

Fudbaleri Schalkea koje sa klupe predvodi Domenico Tedesco odlično su ušli u meč i već nakon 11 minuta igre stigli su do vodstva jer je mrežu domaćih zatresao Burgstaller nakon asistencije Caligiurija.

Pred kraj prvog dijela meča domaći su ostali sa desetoricom, a saigrače je na cjedilu ostavio Kohr koji je dobio drugi žuti karton.

Obzirom da su imali igrača više, fudbalerima Schalkea je posao bio znatno olakšan u nastavku meča, a oni su to iskoristili i u 89. minuti sa penala preko Bentaleba postavili konačan rezultat susreta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schalkea sada ima 37 bodova i nalazi se na 6. poziciji, dok je Leverkusen dva mjesta ispred sa bodom više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi