Callejon odlučio derbi, Pjanić igrao 90 minuta

Napoli savladao Romu

Callejon odlučio derbi, Pjanić igrao 90 minuta

Edmir Škorić

U derbiju 27. kola italijanske Serije A Napoli je savladao Romu na svom San Paolu s minimalnih 1:0.

Trećeplasirani Napoli ugostio je drugoplasiranu Romu. Bio je to maltene susret revijalnog karaktera jer su oba kluba dovoljno ispred četvrtoplasirane Fiorentine, a previše zaostaju za liderom Juventusom.

Međutim, kako god, nogometaši u plavim i bordo dresovima pokušavali su na sve načine doći do pobjede. Roma je imala posjed lopte i ozbiljnije napade, ali je i Napoli bio jako opasan iz svojih kontranapada, pa je na kraju stigao i do sva tri boda.

U 53. minuti stopostotnu šansu propustio je Callejon, odnosno njegov udarac iz neposredne blizine odbranio je De Sanctis, a ubrzo nakon toga Higuain je s 10-ak metara pucao visoko preko gola. Svemu je kumoavla pogreška našeg reprezentativca Miralema Pjanića u sredini terena.

U prvom dijelu, u 41. minuti, vrijedi spomenuti bombu Bastosa iskosa s desne strane, ali je Pepe Reina sjajno odbranio, baš i u 63. minuti, kada je pucao drugi Romin Brazilac, Maicon. 

Callejon se za svoj promašaj iskupio u 81. minuti, kada je matirao De Sanctisa za veliko slavlje Napolitanaca, koji su se Rimljanima sada primakli na tri boda. Meč je obilježila i teška povreda veznjaka Rome Kevina Strootmana, koji je već u 14. minuti morao napustiti igru. Pjanić je igrao svih 90 minuta.

Serija A, 27. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli - Roma 1:0 (Callejon 81)


Goal Napoli vs Roma (1-0) Callejon - 09-03-14 by kiev1

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.