Calp pregazio Brčko i ostao na čelu tabele
Zeničani su s pola snage danas savladali slabu ekipu Brčkog

Prva futsal liga FBiH grupa "Sjever", 12.kolo

Calp pregazio Brčko i ostao na čelu tabele

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda po rasporedu bile su utakmice 12. kola Prve futsal lige FBiH, grupa "Sjever". Zenički Calp, inače prvoplasirani na tabeli, dočekao je u dvorani na Bilmišću ekipu Brčkog i na kraju slavio visoku pobjedu rezultatom 16:2.

Zeničani su u ovaj meč ušli bez nekoliko standardnih igrača, poput kapitena Zatagića i Šabanovića, ali to im nije smetalo da deklasiraju indisponiranu ekipu Brčkog. Već nakon osam minute igre bilo je visokih 4:0 za Calp, a do kraja poluvremena domaćini su uspjeli postići još četiri gola, a gosti samo jedan, tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 8:1 za ekipu iz Zenice.

U drugom poluvremenu domaći trener dao je priliku svim igračima s klupe, koji su opravdali povjerenje, te na kraju napunili do vrha mrežu gostiju. Na kraju je bilo visokih i zasluženih 16:2 za ekipu Calpa. Kada su u pitanju strijelci, prvi topnik lige Admir Zukan, danas je postigao pet golova, četiri je dodao Čečura, dok je tri postigao Čolić, po jedan gol su dali Imamović, Salkica, Hamzić i Čančar.

Calp je današnjom pobjedom ostao na prvom mjestu, a u narednom 13. kolu je slobodan. U posljednjem kolu slijedi odluka o prvom mjestu. Kaskada će u Gračanici dočekati Calp, te će pasti odluka o prvom mjestu. Podsjetimo Calp je u prvom dijelu sezone deklasirao Kaskadu 8:1, ali klub iz Zenice je u nastavak sezone ušao dosta oslabljen, bez skoro pola igrača iz prvog dijela sezone, tako da se u posljednjem kolu očekuje neizvjesna utakmica do samog kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi