Camp Nou se oprostio od Inieste, Barcelona pobijedila Sociedad

Posljednje kolo La Lige

Camp Nou se oprostio od Inieste, Barcelona pobijedila Sociedad

Barcelona je večeras porazila Real Sociedad sa 1:0 u okviru posljednje 38. kola La Lige i na najbolji mogući način proslavila novu titulu prvaka Španije.

Večerašnji susret je bio poseban i po tome što se od dresa Katalonaca oprostio vezni fudbaler Andres Iniesta koji je čitavu dosadašnju karijeru proveo u ovom klubu.

Krenimo redom. Barca je povela početkom drugog dijela susreta, tačnije u 57. minuti kada je Brazilac Philippe Coutinho nastavio seriju golova i doveo svoj tim u vodstvo. Kasnije će se ispostaviti da je to bio i konačan rezultat susreta.

Iniesta je iz igre izašao u 82. minuti kada ga je zamijenio Paco Alcacer i dobio je velike ovacije Camp Nou stadiona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je Barcelona davno osigurala titulu prvaka, a sezonu je na kraju završila sa 93 osvojena boda, odnsono 14 više od Atletico Madrida. Real Sociedad je na kraju završio na 12. poziciji sa 49 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi