Campagnaro donio bod Napoliju na Olimpicu

Remi Lazija i Napolija

Campagnaro donio bod Napoliju na Olimpicu

Midhat Šljivak

Fudbaleri rimskog Lazija dočekali su večeras na svom Olimpicu u 24. kolu italijanske Serie A Napoli, a na kraju je susret završen bez pobjednika 1:1.


Odlično prvo poluvrijeme odigrao je Lazio. Od samog početka su pritisli  Napolitance, te su stvarali veliki broj prilika pred golom De Santcisa. Do vodstva su Nebeskoplavi stigli u 11. minuti susrtea. Konko  je ubacio za Sergija Floccarija, koji sjajno reaguje i postiže gol za prednost Lazija od 1:0.

I nakon postignutog gola, Lazio je nastavio sa napadima na gol Napolija. Najbolju priliku je imao Floccari u 34. minuti, kada je nakon fantastičnog udarca sa 25 metara pogodio stativu.

Jedinu pravu priliku, Napoli je imao pet minuta kasnije. Edinson Cavani je šutirao glavom, ali je lopta pogodila prečku, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Lazija od 1:0.

Nastavak susreta nije donio ni izbliza lijepu igru kao u prvom poluvremenu. Lazio je početkom drugog dijela igre pokušavao ponovo istim receptom kao iz prvog poluvremena da limitira napade Napolija, ali im ovaj put nije uspio.

Napoli je imao loptu nešto više u svom posjedu, ali ni oni nisu uspjevali stvoriti ozbiljniju priliku pred golom rimskog tima. N adrugoj strani je Senad Lulić u dva navrata mogao obezbijediti tri boda Laziju, ali je brzopleto reagovao, te su propale prilike.

Uzvratio je Napoli preko Inlera u 87. minuti, ali je Marchetti odbranio, da bi nakon kornera tim iz Napulja poravnao rezultat. El Kaddouri je izveo korner, a Hugo Campagnaro je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Marchetti je potom spašavao nakon šuta Pandeva, te se do kraja rezultat nije mijenjao, iako je Floccari pogodio prečku u suijskoj nadoknadi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Senad Lulić je igrao od 18. minute kada je zamijenio povrijeđenog Maurija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije