Hladnokrvan i brutalno iskren: Cancelo samo zbog jednog razloga odbio ponudu Barcelone

Odlučio da ide u Bayern

Hladnokrvan i brutalno iskren: Cancelo samo zbog jednog razloga odbio ponudu Barcelone

E. Čaušević

Joao Cancelo je zbog nesuglasica s Pepom Guardiolom odlučio da napusti Manchester City i do kraja sezone igrat će na posudbi u Bayernu. Portugalac je bio i na meti Barcelone koja je pokušala sve da ga dovede, ali ih je on na kraju hladnokrvno odbio samo zbog jednog razloga.

Fudbalska javnost jučer je bila iznenađena nakon što su se pojavile informacije da Cancelo napušta Manchester City jer je već nekoliko sezona bio ponajbolji igrač ovog kluba i nedavno je produžio ugovor, ali je očito došlo do nekog problema.

Engleski mediji pišu da je Cancelo nezadovoljan jer je nakon Mundijala izgubio minutažu u klubu i žalio se Guardioli zbog toga, ali nije ni slutio da će mu to španski stručnjak toliko zamjeriti i otpisati ga.

Cancelo je odlučio da ne želi sjediti na klupi i zatražio je transfer, a City je na kraju postigao dogovor s Bayernom o posudbi do kraja sezone. Već je stigao u Minhen na ljekarske preglede i danas se samo čeka zvanična potvrda da je novi igrač Bayerna.

Zanimljivo da je Cancelo bio i na meti Barcelone koja je pokušala sve da ga dovede u svoje redove jer već duže vremena muku muče s pozicijom desnog beka, a svjesni su bili da bi Portugalac bio veliko pojačanje.

Barcelona je bila prethodnih dana u kontaktu s njegovim agentom Jorgeom Mendesom, ali kada se Bayern uključio u priču jednostavno više nisu imali šanse da dovedu Cancela.

Oglasi

Reprezentativac Portugala je znao da na stolu ima ponude Barcelone i Bayerna i bez mnogo razmišljanja svom agentu poručio je da želi karijeru nastaviti u dresu minhenskog kluba, te je odbio poziv iz Barcelone.

Španski mediji pišu da je Cancelo bio dosta hladnokrvan prema Barceloni, ali i brutalno iskren jer im je priznao zašto neće prihvatiti njihovu ponudu i zašto je odlučio da na kraju ide u Bayern.

Navodno, Cancelo je izabrao Bayern samo zbog jednog prostog razloga, a to je jer ovaj klub i dalje igra u Ligi prvaka što s Barcelonom nije slučaj. Zbog toga je odabrao Bavarce i to je čelnicima Barcelone otvoreno priznao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bayern u osmini finala Lige prvaka igra veliki derbi protiv PSG-a, dok s druge strane Barcelona će igrati u Evropskoj ligi drugu godinu zaredom, a prvi protivnik u nokaut fazi će im biti Manchester United.

Cancelo će u Bayern doći na posudbu do kraja sezone, ali Bavarci imaju opciju da otkupe njegov ugovor od Cityja za 70 miliona eura što će navjerovatnije i uraditi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi