Novac im je problem, ali ne mogu da odole: I Barcelona dogovorila veliko pojačanje u zadnji trenutak

Stiže na posudbu?

Novac im je problem, ali ne mogu da odole: I Barcelona dogovorila veliko pojačanje u zadnji trenutak

E. Čaušević

Barcelona zbog finansijskih problema ovog januara nije bila previše aktivna što se tiče dovođenja novih pojačanja, ali čini se da su Katalonci ono najbolje ostavili za sami kraj prelaznog roka i već se zna koji fudbaler je velika želja Joana Laporte i njegovih saradnika.

Barcelona je u prethodna dva prelazna roka uspjela da značajno promijeni igrački kadar iako nikome nije bilo jasno kako su uspjeli dovesti neke fudbalere s obzirom da se zna u kakvim su problemima što se tiče finansija.

Zbog toga je Laporta prethodnih sedmica govorio da Barcelona u januaru neće dovoditi pojačanja zbog problema s novcem, ali čini se da predsjednik katalonskog kluba nije mogao da odoli i da je ipak odlučio da pojača ekipu koju predvodi Xavi Hernandez.

Španski mediji pišu da su čelnici Barcelone jučer održali sastanak u prostorijama kluba kako bi razmotrili opciju da posljednjeg dana prelaznog roka dovedu barem jedno pojačanje i čini se da su postigli dogovor ko će to biti.

I ugledni novinar Gerard Romero koji pomno prati situaciju u Barceloni već godinama otkrio je da se u katalonskom klubu zaista nešto dešava, te da se već zna ko će biti glavna meta Barcelone danas.

Riječ je o veznjak Fiorentine, Sofyanu Amrabatu, koji je oduševio svojim igrama na Svjetskom prvenstvu u dresu Maroka i privukao je interes mnogih klubova, te bilo je iznenađenje kako još uvijek nije napravio neki transfer.

Oglasi

Kada se očekivalo da će Amrabat ostati u Fiorentini do kraja sezone pojavile su se špekulacije da će doći do prekreta i da je interes za njega pokazala Barcelona, a Katalonci su već spremili ponudu za Marokanca.

Xavi se predomislio u posljednji trenutak i zatražio je novo pojačanje i to u veznom redu što je mnoge iznenadilo s obzirom na igrače koje ima na toj poziciji. Xaviju se očito sviđa igra Amrabata i vjeruje da bi bio pojačanje, a Laporta i društvo su se već "bacili" na posao.

Barcelona je spremila ponudu za Amrabata kojeg će pokušati dovesti iz Fiorentine na posudbu do kraja sezone, te pokušavaju s italijanskim klubom usaglasiti detalje ove posudbe.

Jasno je da Katalonci nemaju mnogo vremena i zbog toga će danas pokušati što prije da završe posao kako bi Amrabat stigao na ljekarske preglede i potpis ugovora.

Također, ono na čemu Barcelona insistira jeste da na ljeto imaju mogućnost neobaveznog otkupa ugovora ovog Marokanca. Tako će klub na kraju sezone donijeti odluku da li će Amrabat ostati u Barci ili će se vratiti u Fiorentinu, a sve će ovisiti o njegovim igrama na terenu.

Ovaj 26-godišnji veznjak odigrao je u dosadašnjem dijelu sezone 25 mečeva za Fiorentinu u svim takmičenjima. Najviše je oduševio u dresu Maroka jer je na Svjetskom prvenstvu bio jedan od ponajboljih igrača ove reprezentacije koja je na kraju zauzela visoko četvrto mjesto u Kataru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Amrabat ima ugovor do ljeta 2024. godine i čelnicima Barcelone je jasno da na ljeto njegova cijena neće biti previsoka s obzirom da će ući u posljednju godinu ugovora.

Također, s Barcelonom se povezuje i Benjamin Pavard koji želi da napusti Bayern, ali čini se da će njegov transfer u katalonski klub biti završen tek na ljeto.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi