Kultni klub na ivici provalije: Legenda najboljim igračima poručuje da ne produžuju ugovore

Omiljeni mnogim

Kultni klub na ivici provalije: Legenda najboljim igračima poručuje da ne produžuju ugovore

A. Čaušević

Prije dvije decenije su bili jedan od najboljih evropskih klubova sa dva uzastopna finala Lige prvaka te nešto kasnije i osvojenim Kupom UEFA, danas idu ka provaliji.

Kratki je to rezime dešavanja u Valenciji, kultnom španskom klubu koji posljednjih godina nekako uspjeva da sastavi kraj s krajem.

Situacija na Mestalli je daleko od idealne, tome najbolje svjedoči izjava Santiaga Canizaresa, bivšeg golmana koji javno poručuje najboljim igračima da ne produžuju ugovore.

Carlos Soler i Jose Gaya su uvijek pokazivali veliki respekt prema dresu, dok im Valencija još uvijek nije ponudila pravu ponudu da ostanu.

"Za Valenciju sam igrao deset godina, tu sam proveo najbolje godine karijere, još živim u Valenciji, tu je rođeno šestero moje djece, ali poručujem im da ne produže ugovore da ne ostanu", rekao je Canizares te nastavio:

"Neka kažu da trebaju štitii svoje interese i pronaći klub koji radi bolje i gdje je se igrači osjećaju ugodnije i sve izgleda profesionalnije."

"Zašto da ostanu u Valenciji sa sportskim direktorom za kojeg ne znamo da postoji. Nikad ništa ne izjavljuje, čak i ne znamo njegovo ime. Pitate navijače ko je sportski direktor, niko ne zna."

"Gaya i Soler su veće klupske legende nego mi što smo osvajali trofeje. Ako odluče da ostane to je najbolji dokaz njihove velikodušnosti", završio je Canizares.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gaya, sjajni lijevi bek, je već sedam godina član prvog tima Valencije, dok Soler za prvi tim Šišmiša nastupa posljednje četiri godine. Obojica su ponikli u ovom klubu.

Navijači nekadašnjeg prvaka Španije već duže vrijeme traže i odlazak Petera Lima, ali tu još uvijek nema promena. Nakon uvodnog dijela sezone Valencija se nalazi u sredini tabele sa 17 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti