Capello ispričao kako je umalo doveo Messija
EPA

Argentinac ga je oduševio

Capello ispričao kako je umalo doveo Messija

Proslavljeni italijanski trener Fabio Capello otkrio je kako je za vrijeme ere u Juventusu želio da dovede Lionela Messija.

Tokom svoje trenerske karijere Capello je imao priliku da sarađuje s mnoštvo vrhunskih fudbalera, a malo je nedostajalo da lista bude duža i za ime Lionela Messija kojeg je prvi put gledao kada je imao 16 godina.

Na utakmici koju su Juventus i Barcelona odigrali na turniru 'Gamper Trophy' Messi je oduševio svojim umijećem Capella, u toj mjeri da je ovaj poželio odmah da ga dovede u Torino.

"Vidjelo se već tada da će biti veliki igrač. Prišao sam Rijkaardu i rekao: 'Slušaj, možeš li mi na godinu dana posuditi Messija?'", ispričao je Capello i dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nadao sam se da bi mogao dobiti Messija jer u tom periodu je Barcelona imala problem s trojicom igrača koja nisu bila iz Evropske unije... Ipak, rekao mi je Rijkaard da će oni sve uraditi da riješe taj problem kada je Messi u pitanju. Tako je na kraju i bilo."

Capello je, podsjećanja radi, trenirao Juventus u razdoblju od 2004. do 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti