Capello 'napao' Bonuccija: Naučio je to u Italiji, svaka čast sucu...

Štoper Juventusa navukao gnjev javnosti

Capello 'napao' Bonuccija: Naučio je to u Italiji, svaka čast sucu...


Wanda Metropolitano sinoć je bio centar nogometnih zbivanja. Juventus našeg Miralema Pjanića je na gostovanju u Madridu izgubio od Atletica rezultatom 2:0, a za Bianconere to je ujedno bio i najteži poraz u sezoni.

Bianconeri nisu bili na svom nivou, pogotovo onaj najpouzdaniji dio - odbrana, a ono što je sinoć odradio defanzivac Leonardo Bonucci sramotnije ne može biti.

Kada je u 77. minuti Gimenez poslije karambola u šesnaestercu ugurao loptu u mrežu za 2:0, Bonucci je naprije pred petercem pao kao pokošen i krajičkom oka posmatrao cijelu situaciju, a kada je shvatio da lopta ide u gol, počeo je da se izležava i glumi faul u nadi da će reagovati sudac.

Tim je Bonucci navukao veliki gnjev javnosti, a među razočaranima bio je i legendarni italijanski trener Fabio Capello.

"Bonucci je to naučio u Italiji. Tamo smo navikli da se ovakve stvari sude u korist defanzivca, padneš na travu i sviraju faul. Bonuccija su samo taknuli i on se odmah bacio na zemlju. Navikao je na to", kazao je Capello, prenose italijanski mediji, pohvalivši pritom glavnog arbitra.

"Jasno je da tu nije bilo ništa, sudac mu je samo rekao 'diži se, što je bila jako dobra odluka", istakao je Capello.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije