Capello: Rooney je postao druga osoba, izgubio je sve

Italijanski trener o engleskom napadaču

Capello: Rooney je postao druga osoba, izgubio je sve

Italijanski trener Fabio Capello govorio je tokom dodjele Laureusovih nagrada za najbolje sportaše svijeta o svemu pomalo.

Legendarni stručnjak se između ostalog dotakao i nekadašnjeg napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja za kojeg kaže da je u posljednjoj sezoni u Premiershipu bio potpuno drugačija osoba.

Podsjetimo, Rooney se na ljeto 2017. godine vratio u Everton ali je odigrao vrlo slabu sezonu pa je otišao u MLS ligu. Capello smatra da je u toj posljednjoj sezoni na Otoku bio neprepoznatljiv.

"Rooney je dobar fudbaler, ali gledao sam sezonu kada se vratio u Everton i nije igrao dobro", započeo je Capello pa dodao: "Na terenu je bio kao druga osoba. Nije bio s timom. Nije to bio Rooney kakvog se sjećam - bori se, trči - ma, ništa. Izgubio je sve, sve svoje karakteristike", rekao je Capello.

Inače, Rooneyju u MLS ligi ide vrlo dobro obzirom da je do sada odigrao 20 utakmica i postigao 12 golova uz šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije