"Ronaldo je najbolji kojeg sam vodio, a Zlatan nije znao da šutira loptu u Juventusu"
Foto: EPA

Fabio Capello otkrio zanimljive detalje iz karijere

"Ronaldo je najbolji kojeg sam vodio, a Zlatan nije znao da šutira loptu u Juventusu"

M. Šljivak

Legendarni italijanski trener Fabio Capello otkrio je veoma zanimljiv podatak sa početka karijere švedskog velemajstora Zlatana Ibrahimovića.

Zlatan je 2001. godine stigao u Juventus iz Ajaxa za 16 miliona eura. Tu ga je dočekao Fabio Capello koji je opisao kako je bilo raditi sa veoma problematičnim klincem iz Švedske.

"Juventus je napravio sjajan posao. Doveo je Ibru za 16 miliona eura u četiri rate. U Ajaxu su procijenili da je bolje da zadrže Egipćanina Midu sa kojim je bilo lakše raditi, jer je Ibrin karakter bio problematičan. Pravio je Zlatan probleme i u Juventusu, ali ga je sportski direktor Luciano Moggi doveo u red", rekao je Capello za Sky Italiju.

Također, otkrio je i kako Ibrahimović nije znao da šutira po dolasku u torinski klub.

"Kada je došao u Juventus nije znao da šutira. Njegov menadžer Mino Raiola mi je rekao da golmanima lomi ruke, ali jedino što je zapravo lomio bili su prozori teretane. Zlatan je međutim svakodnevno vježbao šut i postao je to što jeste", istakao je Capello.

Za legendarnog Italijana brazilski fudbaler Ronaldo je najbolji igrač kojeg je vodio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ronaldo Luis Nazario de Lima najbolji je igrač kojeg sam trenirao. Nažalost, sa njim sam radio tek pri kraju njegove karijere kada je imao 96 kilograma. Čak i tada je bio izvanredan", dodao je Capello.

Iskusni stručnjak je u karijeri vodio velikane italijanskog fudbala Milan, Romu i Juventus. Radio je još u Real Madridu, te kao selektor Engleske i Rusije. Trenutno je trener kineskog Jiangsu Suninga.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi