Capello se "izjasnio", smatra da je Pjanić savršen igrač za Barcelonu!

Govori o mogućim pojačanjima Katalonaca

Capello se "izjasnio", smatra da je Pjanić savršen igrač za Barcelonu!

E. Škorić

Bivši selektor Italije i priznati trener Fabio Capello komentarisao je potencijalne transfere u Barcelonu dvojice igrača Serije A: Lautara Martíneza i Miralema Pjanića.

Capello je trenirao mnoge fudbalske zvijezde u nekoliko evropskih velikana i smatra da su i Argentinac i Bosanac sjajni igrači koji itekako mogu da se prilagode Barceloni.

"Martínez je sjajan igrač kojeg odlikuje činjenica da se vrlo brzo kreće i da može brzo doći u poziciju i pucati po golu. Dobro igra glavom, iako nije previsok i može savršeno pogoditi loptu. Ne kažem to samo zato što ima vrlo jak šut, već i zato što to radi kvalitetno, što otežava intervenciju golmana. Lautaro je igrač koji može vrlo brzo pogoditi i ne daje golmanu vremena da reaguje. Uz to, puno pomaže u odbrambenoj fazi. Igrač je koji stvara pritisak, igra agresivno, trči i radi za dobro momčadi", kazao je Capello.

Potom je procijenio i Pjanića, koji se već neko vrijeme povezuje s Kataloncima.

"Pjanić je nogometaš koji mi se sviđa, on je vezni igrač visoke tehničke kvalitete i preciznosti. Kao pomagač nije brz, ali ima klasu. Vidim ga kako igra ispred odbrane, gdje nastupa Sergio Busquets. Ovisno o postavkama koje će trener koristiti, može igrati i na drugim pozicijama u sredini terena", rekao je Capello.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Italijanski trener osvrnuo se i na moguću prilagodbu Martineza i Pjanića u Barceloni u pogledu pritiska i stila igre.

"Mislim da su obojica spremni prihvatiti izazov u Barceloni, a u slučaju Pjanića siguran sam, s obzirom da se Juventus također svake godine bori za sve trofeje i sa takvim pritiskom započinje sezonu. Lautaro je također natjecateljski igrač, jednako kao što je Inter kao tim konkurentan, što je dokazano ove sezone u svim takmičenjima. Obojica su sjajni igrači. Hoće li se prilagoditi stilu Barcelone? Ne znam više, trener bi također imao utjecaja na to. Zato i ne govorim o tome, ali obojica su na vrlo visokoj razini, u to sam siguran", dodao je Capello.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zvjezdan10
Frajer bukvalno rekao da ne zna da li bi se uklopio u njihov stil igre u zadnjoj rečenici ali da je vrhunski igrač. Kako ste vi izvukli ovaj naslov, imam dojam da ni sami ne kontate šta ste napisali u tekstu po ovim naslovima.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi