Čapljina i Budućnost ostvarili bitne pobjede

Prva liga FBiH, 22. kolo

Čapljina i Budućnost ostvarili bitne pobjede

Fudbaleri Čapljine slavili su danas važnu pobjedu protiv Radničkog na domaćem terenu sa 3:0 u okviru 22. kola Prve lige FBiH.

Domaći su poveli u 37. minuti susreta, a strijelac pogotka bio je Haračić. To je bio i konačan rezultat prvog dijela. U nastavku meča jo dva gola u mreži gostiju. Prvo je Popović postigao gol za 2:0 u 68. minuti, da bi Haračić drugim golom na meču postavio konačan rezultat u finišu susreta. Čapljina je nakon ove pobjede došla do 28 bodova i ovo je bio veoma bitan trijumf u borbi za opstanak.

Budućnost je također slavila veoma bitnu pobjedu u gostima protiv Novog Travnika sa 4:0. Oni sada imaju također 28 bodova. Mustafić, Šehić, Trunić i Muhamed Mujić su bili strijelci za goste na ovom meču. U ostalim mečevima Bratstvo je slavilo u gostima protiv Bosna Seme sa 2:0, a Goražde i Rudar su podijelili bodove odigravši 1:1. 

Bratstvo sada ima 34 boda, dok je Bosna Sema ostala na 22. Goražde nakon ovog kola ima 30 boda, a Rudar iz Kaknja 36. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi