Čapljina nakon preokreta savladala Radnik iz Hadžića

3. kolo 1. lige FBiH

Čapljina nakon preokreta savladala Radnik iz Hadžića

S. Bošković

HNK Čapljina je u trećem kolu 1. lige Federacije BiH savladala FK Radnik Hadžići rezultatom 3:1.

U ovom meču susrele su se ekipe koja u dva dosadašnja kola sezone nisu osvojile niti jedan bod, te je bilo sigurno da će nakon ovog meča makar jedna od njih popraviti dojam u dosadašnjem dijelu sezone.

Gosti su poveli nakon 32 minuta igre preko kapitena Aldena Vladavića, te se s tim rezultatom i otišlo na odmor. Već nakon samo dvije minute igre u nastavku domaći tim dolazi do izjednačenja. Gol je postigao Hadžikadunić sa bijele tačke. 

Za potpuni preokret nije se čekalo mnogo. Samo 12 minuta nakon što je izjednačila, Čapljina dolazi i do drugog gola. Strijelac gola za preokret domaćina bio je Albijanić. U prvoj minuti nadoknade pitanje pobjednika riješio je rezervista Agović Anes. 

Ispostavit će se da je Albijanić i postavio konačan rezultat ovog meča, te je tako svojoj ekipi donio prvi trijumf u novoj sezoni.

U narednom kolu Čapljina gostuje ekipi Igmana, dok će Radnik novu šansu za prve bodove tražiti na teškom gostovanju u Gabeli kod GOŠK-a.

1. liga Federacije BiH, 3. kolo:

HNK Čapljina - FK Radnik Hadžići 3:1 (Hadžikadunić 47', Albijanić 59', Agović 90+1' / Vladavić 32')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Čapljina: Kovač, Novaković, Nikić, Albijanić, Obradović, Bondža, Zubac, Hadžikadunić, Katavić, Salčinović, Balavac.

FK Radnik: Mujezinović, Kovačević, Fejzić, Šljivar, Konjhodžić, Memić, Jašarević, Vladavić, Japalak, Ragipović, Buljubašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi