Čapljini važna tri boda u Bugojnu, remi u Orašju

8. kolo Prve lige FBiH

Čapljini važna tri boda u Bugojnu, remi u Orašju

S. Mlaćo

Bratstvo je danas na svom terenu savladalo Jedinstvo za Bihaća sa visokih 4:0 (0:0).

U prvom poluvremenu gosti su uspješno odoljevali napadima domaćih koji nisu imali riješenje za defanzivnu igru Jedinstva.

Ipak, u drugom poluvremenu ofanzivna igra se isplatila nogometašima Bratstva. U 60. minuti Poturalić pogađa mrežu nemoćnog Alijagića, a zatim Mujkić povećava na 2:0. Pred sami kraj Poturalić svojim drugim pogotkom pogađa za 3:0, a zatim i Mujkić postiže svoj drugi pogodak za konačnih 4:0.

NK Bratstvo - NK Jedinstvo 4:0 (0:0)

NK Bratstvo: Divković, Poturalić, Jukan, Salkić, Šuša, Diabang, Jaganjac, Vehabović, Karađuz, Mujkić, Ćosić.

NK Jedinstvo: Rekić, Mustedanagić, Crnomarković, Halavać, Samaradžić, Galin, Jašarević, Hrustanović, Zulić, Pendek, Četić.

U Orašju je gostovalo Metalleghe BSI (1:1). Gosti su pokazali mnogo više u prvom poluvremenu i pred sami kraj došli u vodstvo pogotkom Fejzića.

U drugom poluvremenu otvoren meč, a domaći do izjednačenja dolaze u sudijskog nadoknadi kada je autogol postigao golman gostiju Ramić.

HNK Orašje - NK Metalleghe BSI 1:1 (0:1)

HNK Orašje: HNK Orašje: Oštraković, Jovanović, Živković, Orkić, Marošević, Marković, Prgić, Brković, Vidović, Lugavić, Tanturovski.

NK Metalleghe BSI: Ramić, Goloman, Radulović, Smajić, Tankuljić, Alispahić, Handžić, Samaradžić, Kovač, Kukavica, Fejzić.

Zanimljiv meč je viđen i u Bugojnu. Iskra je ugostila Čapljinu i na kraju ostala bez jednog boda. Na početku smo vidjeli veoma slab meč, a goste u vodstvo dolaze preko Buhača, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Iskra dolazi do poravnanja pola sata prije kraja, tačnije Jurčević pogađa uz katastrofalnu grešku golmana Čapljine Buntića. Do kraja par lijepih prilika, a zatim šok u posljednjim sekunadama za domaće. Istić matira Ćemana i donosi Čapljini pobjedu.

NK Iskra - HNK Čapljina 1:2 (0:1)

NK Iskra: NK Iskra: Ćeman, Filan, Koprivica, Osmanković, Bešagić, Nebić, Seferović, Ivković, Skopljak, Jurčević, Buljubašić.

HNK Čapljina: Buntić, Puljić, Leko, Sarvan, Pervan, Sušac, Buhač, Haračić, Dučić, Isić, Rodin, Jelavić.

Bosna je na svom terenu sasvim očekivano nadigrala Igman. Poveli su prvi gosti preko Đone, ali vrlo brzo veoma spretno izjednačuje Cana. Isti igrač dvije minute prije kraja pogađa za 2:1.

U drugom poluvremenu mreže se nisu tresle i ostalo je 2:1 za domaće.

NK Bosna - FK Igman Konjic 2:1  (2:1)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bosna: NK Bosna: Igman, Ćubara, Papaz, Hodžić, Hrelja, Cana, Šarić, Dizdarević, Rizvanović, Sadiković, Hajdarović.

FK Igman: Abdulahović, Pajić, Kovačević, Zeljković, Graho, Šabanović, Džafić, Đono, Drljević, Salčinović, Islamagić.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi