Napadač iz Italije je dokaz da nikad nije kasno da se ostvare snovi

Život piše nove stranice

Napadač iz Italije je dokaz da nikad nije kasno da se ostvare snovi

E. Škorić

Kao i svi dječaci, tako je i Francesco Caputo maštao o nastupu u dresu svoje domovine. Čekao je 33 godine na takvo nešto.

Italija je jučer sa 6:0 savladala Moldaviju, a nogometaš Sassuola je u 33. godini debitovao za Azzurre i uz sve - postigao gol!

On je od 2009. godine član klubova iz Serije A, ali je sve počelo igranjem u semdoligašu Toritu kada je imao 18 godina. Bio je navodno na ivici da napusti nogomet, ali je odlučio da zaigra za drugoligaša iz Barija 2008. godine.

Na kraju je posuđen Salernitani, pa Sieni, da bi 2015. potpisao Entellu, a onda kroz Empoli i nastupe u Seriji A počinje da skreće pažnju na sebe.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

S Empolijem je 2017. godine ušao u Seriju A nakon što je bio najbolji strijelac Serije B i nakon 42 gola na 79 mečeva, odlazi u Sassuolo za koji je dao 24 gola na 39 mečeva.

Život piše nove stranice, Caputo je dokaz da nikad nije kasno, pa je i u 33. godini odigrao prvi meč za Italiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi