Caputo: To je bila moja ideja i nisam nikom ništa želio reći

Imao je poruku za naciju

Caputo: To je bila moja ideja i nisam nikom ništa želio reći

E. Škorić

Napadač Sassuola Francesco Caputo proslavio je gol protiv Brescije u ponedjeljak navečer tako što je poslao poruku italijanskom narodu.

Koronavirus je napravila pravu pomutnju u Italiji, a sada je odlučeno da se sva takmičenja zaustave za narednih 30 dana. Sve je veći broj zaraženih osoba u Italiji, a broj smrtno stradalih povećava se iz sata u sat.

Stoga je Caputo nakon što je zabio 13. gol u Seriji A poslao poruku: "Sve će biti u redu, ostanite kod kuće".

"To je bila moja ideja. Nisam nikome rekao, htio sam da prensem ovu poruku. Ovo je jako težak period za cijeli narod, apsurdno je. Čak ne znamo niti igramo li ili ne. Žao nam je i također se bojimo. Sada moramo da se pregrupišemo i krenemo iznova", kazao je Caputo, dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mislili smo da će sezona da se zaustavi i ranije. Kod kuće imam suprugu s troje djece, teško je natjerati ih da napuste našu klubu, ali pažljivi smo i u skladu s pravilima sve radimo. Mi doslovno živimo u svlačionici svaki dan, 30 ljudi, nije lako i moramo da zaštitimo svačije zdravlje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi