Cardiff nije ispoštovao porodicu Emiliana Sale: U teškoj su financijskoj situaciji, trebaju pomoć

Ništa nisu uplatili

Cardiff nije ispoštovao porodicu Emiliana Sale: U teškoj su financijskoj situaciji, trebaju pomoć

M. Šljivak

Argentinski fudbaler Emiliano Sala poginuo je u avionskoj nesreći u januaru 2019. godine.

Nesretni napadač krenuo je iz Nantesa u Cardiff kako bi se priključio svom novom klubu, ali je avion kojim je putovao pao u La Manche i tragično je izgubio život.

Njegov bivši klub Nantes u sporu je sa Cardiffom. Traže dogovorenih 19 miliona eura za transfer i bitka oko tog novca se još uvijek vodi.

Također, ni porodica nije od kluba dobila obećani novac. Cardiff je obećao isplatiti određenu sumu novca porodici, ali to se još uvijek nije desilo.

"Cardiff je kontaktirao porodicu zbog donacije, ali je oni nikada nisu dobili. Nisu nikad pojasnili zašto je nisu uplatiti. Izigrali su porodicu, u teškoj su financijskoj situaciji jer Emiliana više nema. Novac im je više nego potreban", rekao je porodični advokat Javier Canosa.

Za sada se ne vidi izlaz iz ove situacije. Očigledno u Cardiffu nisu baš spremni za bilo kakvu pomoć, ali vidjet ćemo hoće li na kraju biti primorani da je isplate.

Top Komentari

aleminhoze14
Covjek hiljade zaradjivao i sad oni kukaju kako nemaju, pa rade li oni ista osim trosenja njegovog novca.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi