Završena istraga o smrti Emiliana Sale: Kriv je pilot, Argentinac nije bio svjestan šta se dešava
Foto - EPA

Istražitelji donijeli zaključke

Završena istraga o smrti Emiliana Sale: Kriv je pilot, Argentinac nije bio svjestan šta se dešava

M. Šljivak

Emiliano Sala poginuo je u avionskoj nesreći koja se desila 21. januara 2019. godine.

Avion koji je prevozio argentinskog fudbalera u Cardiff, gdje je trebao da se priključi ekipi iz ovog grada pao je u Engleskom kanalu, a nakon višednevne potrage njegovo tijelo je pronađeno 7. februara.

Istraga ove nesreće trajala je dugo, a danas su engleski mediji objavili njene rezultate, a tvrtka za istrage avionskih nesreća je utvrdila da je za pad aviona odgovoran pilot Dave Ibbotson.

Ibbotson nije nije imao dozvolu za upravljanje avionom, ali ni avion nije imao dozvolu za let. Nije Ibbotson poslušao naredbe, da bi zatim napravio katastrofalne greške koje su na kraju koštale života Salu, ali i njega.

Prema istrazi Ibbotson je izgbuo kontrolu nad avionom nakon što je pokušavao da izbjegne tmurni oblak i vjerovatno je u tim trenucima u avion ušla velika količina karbon monoksida.

Vjeruje se da je zbog toga Sala odmah pao u nesvjest i u svojim posljednim trenucima nije bio svjestan dešavanja, dok je Ibbotson bio pri svjesti i pokušao je da podigne avion, ali nije mu uspjelo i pao je u more brzinom od 434 kilometra na sat.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, nije ovaj 59-godišnjak imao kvalifikacije za upravljanje avionom noću, a pronađen je i dokaz da je Ibbotson trebao primiti veliku naknadu za ovaj let od neimenovane osobe.

Tijelo Dave Ibbotsona nikada nije pronađeno.

Top Komentari

Bhf111
Pa i tu osobu naci pa u zatvor strpati koja je trebala platiti t9
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi