Cardiff savladao Brighton i zakomplikovao situaciju na tabeli
Morrison je bio strijelac drugog gola

Važna tri boda u borbi za opstanak

Cardiff savladao Brighton i zakomplikovao situaciju na tabeli

S. Pašalić

Nogometaši Brightona su odigrali zaostalu utakmicu 31. kola Premier lige protiv Cardiffa, a gosti su slavili sa 2:0.

Bila je ovo utakmica dvije ekipe koje se bore za opstanak, ali su nogometaši Cardiffa bolje odigrali i zasluženo slavili.

Gosti su poveli u 22. minuti kada je Mendes-Laing postigao fenomenalan gol za 1:0. Nakon toga Brighton je bio nešto konkretniji, ali se rezultat do kraja poluvremena nije mijenjao.

Početkom nastavka gosti su stigli i do drugog gola kada je kapiten Sean Morrison u 50. minuti povećao vodstvo na 2:0. Cardiff je nakon toga čuvao rezultat te je napravio još nekoliko prilika, ali se rezultat nije mijenjao pa je završilo 2:0 za Cardiff.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cardiff je nakon ove pobjede i dalje na 18. mjestu sa 31 bodom, ali sada ima samo dva boda manje od Brightona koji je na 17. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije