"Čari" lokalnog derbija: Na tribinama se pokoškali, igrači napali sudije, razbijena kamera...

Mnogo uzbuđenja u duelu Sloge i Bosne

"Čari" lokalnog derbija: Na tribinama se pokoškali, igrači napali sudije, razbijena kamera...

S. Mlaćo

U okviru 2. kola Druge lige FBiH grupa Sjever u danima vikenda vidjeli smo dosta uzbuđenja. 

Posebno je zanimljivo bilo u Tojšićima gdje je Sloga u lokalnom derbiju ugostila Bosnu iz Kalesije. Na kraju su "gosti" slavili 2:1.

Pored uzbuđenja na terenima gdje je publika vidjela tri pogotka i jedno isključenje, 'vruće' je bilo i na tribinama. Naime, susret je prekinut u 83. minuti zbog koškanja navijača na tribinama.

Ipak, situacija se brzo smirila, pa je meč nastavljen. Domaći igrači se nakon utakmice nisu mogli pomiriti sa porazom, pa su napali glavnog sudiju Reada Mehanovića, međutim spriječen je veći incident.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

"Utakmica počela u vrijeme predviđeno rasporedom utakmica 2.kola, ali ista nije završena obzirom da je došlo do prekida utakmice u trećoj minuti sudijske nadoknade, a po isteku regularnih 90 minuta utakmice, kada je nekoliko domaćih igrača koji su bili na terenu za igru i nekoliko njih sa klupe, te službeni predstavnik domaćina fizički i verbalno napali glavnog sudiju i prvog asistenta. Ranije u 83. minuti dolazi i do kraćeg prekida utakmice zbog sukoba navijača na tribinama, ali se utakmica nastavila u 87. minuti nakon smirivanja situacije. Snimak utakmice zbog razbijanja kamere nije predat delegatu", stoji u delegatskom izvještaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi