Carles Alena prije odlaska u Betis zadao još jedan udarac Milanu

Nije želio ni da čuje za Rossonere

Carles Alena prije odlaska u Betis zadao još jedan udarac Milanu

E. Čaušević

Barcelona je danas zvanično potvrdila da će Carles Alena do kraja ove sezone igrati na posudbi u Betisu.

Alena u prvom dijelu sezone nije bio u planovima Ernesta Valverdea i odigrao je svega pet utakmica. U dogovoru s klubom odlučio je da je najbolje da drugi dio sezone igra na posudbi.

Na kraju je Betis bio najuporniji i Alena je odlučio da prihvati ponudu kluba iz Seville. Također, u Barceloni su potvrdili da Betis neće moći otkupiti ugovor Alene i da će se on na ljeto vratiti u katalonski klub.

Međutim, mnogima je zanimljivo da je Alena izabrao baš Betis. Naime, Mundo Deportivo prenosi da je veliki interes za njega pokazao Milan, ali Alena nije htio ni da čuje za to.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rossoneri su mu čak i garantovali određenu minutažu, ali i pored svega on je odbio odlazak na San Siro. Alena je poručio da vjeruje da u Betisu može mnogo više napredovati nego u Milanu jer ne želi da ide u klub koji se nalazi u velikoj krizi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi