Pato je najveći krivac zbog koga je Ibrahimović uopšte napustio Milan
Galliani je želio da u Milanu ima tandem Ibrahimović-Pato, ali od toga na kraju nije bilo ništa

Galliani otkrio kako je jedan propali transfer poremetio planove Rossonera

Pato je najveći krivac zbog koga je Ibrahimović uopšte napustio Milan

S. Pašalić

Zlatan Ibrahimović se nakon sedam godina ponovo vraća u Milan.

Švedski napadač je dogovorio saradnju sa Rossonerima i već početkom januara bi trebao zaigrati u Seriji A.

Legendarni Ibra je 2012. napustio Milan i prešao u PSG, a nekadašnji izvršni direktor ovog kluba, Adriano Galliani, otkrio je da Šveđanin tada nije želio napustiti Rossonere, ali da je do transfera moralo doći da bi Milan 'izbalansirao knjige'.

"Ibra sigurno nije želio napustiti Milan. Prodali su ga kako bi izbalansiraliknjige", rekao je Galliani za La Gazzetta dello Sport.

"Oduvijek je on sam odlučivao o svojoj sudbini, osim tom prilikom. Zajedno smo osvojili Scudetto u njegovoj prvoj godini, zadnji za Milan prije nego što je Juventus započeo svoju rekordnu seriju i Superkup Italije 2011. godine"

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U januaru 2012. sve je učinjeno da se Alexandre Pato pridruži PSG-u i doveli bismo Carlosa Teveza iz Manchester Cityja. To bi bio par iz snova, Ibra-Tevez!"

"Cijeli je dogovor propao i ko zna šta se moglo dogoditi?" Mislim da bismo i dalje pobjeđivali, jer smo u to vrijeme još bili ispred Juvea. Historija se promijenila, Milan je završio na drugom mjestu, a u ljeto 2012. stara garda je krenula dalje.", dodao je Galliani.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi