Carles Puyol izabrao najboljeg defanzivca na svijetu i nasmijao mnoge

Nisu baš saglasni s njim

Carles Puyol izabrao najboljeg defanzivca na svijetu i nasmijao mnoge

Endin Čaušević

Legendarni fudbaler Barcelone, Carles Puyol, prije nekoliko godina završio je igračku karijeru, ali je odbranu katalonskog kluba ostavio u dobrim rukama.

Puyol je s Barcelonom i reprezentacijom Španije osvojio sve što je mogao u svojoj karijeri, te je odlučio poprilično rano da okači kopačke o klin kako bi se više posvetio porodici i svom privatnom životu.

Ovaj odbrambeni igrač je u dresu Barcelone nastupao čak 15 godina i nikada nije želio da mijenja tim. Mnogi su mislili da će odbrana Barce biti u problemima kada on ode, ali nema razloga za brigu jer je sve ostavio u dobrim rukama.

U razgovoru za španske medije Puyol je otkrio ko je za njega najbolji defanzivac svijeta, te je iznenadio mnoge svojim izborom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gerar Pique je bez sumnje najbolji odbrambeni igrač na svijetu barem što se mene tiče. Bolji je od Ramosa, a bolji je nego što sam ja ikada bio. On i ja smo drugačiji tipovi igrača. On je ključan igrač u Barceloni jer pridonosi igri na mnogo načina", rekao je Puyol.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LOLLOL
Cuj nasmijao. To profesionalac.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi