Barcelona dogovorila prvo pojačanje i to iz Liverpoola

Alberto Moreno stiže na Camp Nou

Barcelona dogovorila prvo pojačanje i to iz Liverpoola

E. Čaušević

Španski mediji objavili su danas da je Alberto Moreno donio odluku da karijeru nastavi u Barceloni.

Moreno je već nekoliko sezona član Liverpoola, ali u posljednje vrijeme ga nema u planovima Jurgena Kloppa. Nedavno se pojavila priča da Barcelona želi ovog lijevog beka kao rezervnu opciju za Jordija Albu koji je jedini igrač na toj poziciji u katalonskom klubu.

Da se tu nešto dešava potvrdio je nedavno i agent španskog igrača koji je priznao da je u kontaktu s Barcelonom. Katalonsko Sport objavio je danas da su pregovori završeni i da je Moreno odlučio da potpiše za Barcu.

Ovaj 26-godišnji fudbaler će u Barcelonu doći kao slobodan igrač, a trebao bi potpisati saradnju na dvije godine. Moreno ima iskustva igranja na visokom nivou u La Ligi s obzirom da je prije Liverpoola igrao za Sevillu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Moreno je u Liverpool stigao iz Seville za oko 15 miliona eura na ljeto 2014. godine. S Redsima ima ugovor do kraja sezone, te će na ljeto kao slobodan igrač napustiti Anfield.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti