Ancelotti se taktički spremio za igrača s maksimalnom brzinom 31,4 km/h, pa saznao da ne igra

Imao je tajni plan koji je sada propao

Ancelotti se taktički spremio za igrača s maksimalnom brzinom 31,4 km/h, pa saznao da ne igra

Edmir Škorić

Italijanski trener Carlo Ancelotti imao je jako dobar plan za utakmicu protiv Bayerna, no posljednje informacije su ga poprilično razočarale i primoran je da pravi određene promjene na taktičkom planu.

Bayern dočekuje Real Madrid na Allianz Arenid u Minhenu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u utorak navečer od 21 sat. Dva evropska velikana došla su do same završnice nakon što su eliminisali Engleze (Arsenal i Manchester City).

Dva velika kluba zasigurno su poznata jedan drugome, s tim da se par često sastajao u ovoj fazi takmičenja u 21. stoljeću. Međutim, ovo će biti njihovi prvi okršaji otkako su se susreli u polufinalu 2017/18, gdje je Real Madrid prošao dalje kao pobjednik ukupnim rezultatom 4:3.

Zajedno su klubovi osvojili čak 20 naslova Lige prvaka, Real naravno značajno više (14), pa je svima jasno da nas očekuje žestoka borba i sjajan fudbal u želji da timovi izbore veliko finale na Wembleyju.

Trener Bayerna Thomas Tuchel ima kadrovskih problema. Leroy Sane i Kingsley Coman su otpali, dok bi Serge Gnabry trebao da zaigra i trener Bavaraca je jučer na press konferenciji čak rekao da zna kako će Gnabry biti strijelac.

Oglasi

Upitni su Konrad Laimer, ali i stoper Matthijs De Ligt. Upravo bi izostanak nizozemskog stopera mogao stvoriti probleme Ancelottiju i Realu.

Navodi se kako je Ancelotti želio da De Ligt igra i da je bio uvjeren da je upravo on prednost Kraljeva u prvom meču. Naime, radi se o najsporijem defanzivcu kojeg njemački tim ima u svojim redovima. Najbolji primjer je da je postigao maksimalnu brzinu od 31,4 km/h. Dakle, stari lukavi Ancelotti htio ga je napasti loptama za Viniciusa iza njegovih leđa.

Brazilac je izuzetno brz i svakako bi bio nezaustavljiv za poprilično tromog De Ligta, no ovako će Nizozemca vjerovatno zamijeniti Dayot Upamecano, koji je ipak mnogo brži i mogao bi mnogo bolje da parira Viniciusu. Dayot je sposoban istrčati i preko 35 km/h, ali naravno, postoje stvari u kojima je De Ligt mnogo bolji defanzivno od Francuza, koji je svojim kiksevima ranije znao itekako naštetiti Bayernu.

A što se Viniciusa tiče, on je spreman da po prvi put oduševi Allianz-Arenu jer će ovo biti prvo njegovo gostovanje Bayernu. Brazilac želi da pamti debi na kultnom stadionu i da se priča o njegovom nastupu, a to naravno žele i svi drugi u sastavu Reala.

U najavi utakmice, jučer je u Minhenu Real održao press konferenciju, a Carlo Ancelotti se prisjetio i utakmice prije 10 godina kada je njegov tim savladao Bayern sa 4:0 u polufinalu.

Oglasi

"Prošlost nam ostaje u lijepom sjećanju, ali sutra će biti druga priča. Samouvjereni smo, ali igramo protiv jakog protivnika. Prvenstveno smo sretni što smo tu, a nadamo se i da ćemo opet igrati finale. Čeka nas 180 minuta, a ne 90. Bayern je snažan u tranziciji i ima jako brze igrače. Mogu igrati na više načina. Obje ekipe su takve da nemaju jasan identitet, već mogu igrati nogomet ovisno o potrebi u tom trenutku", rekao je Ancelotti.

"Imamo puno samopouzdanja, ali i poštovanja za Bayern. Nemaju sjajnu sezonu u Bundesligi, ali su odigrali spektakularan dvomeč protiv Arsenala. Jaka su ekipa u Evropi. Moramo uzeti u obzir historiju klubova u Ligi prvaka, to isto nešto znači", zaključio je Ancelotti.

Bayern i Real Madrid su kroz historiju Lige prvaka i Kupa prvaka odigrali ukupno 26 utakmica, po čemu su rekorderi ovog takmičenja kad su u pitanju međusobni dvoboji.

“Ovo polufinale djeluje kao da je finale. To je svakako vrlo važan dvoboj, utakmica s velikim odjekom”, rekao je trener Bayerna Thomas Tuchel koji se nada da će sezonu i svoju epizodu u Minhenu završiti osvajanjem Lige prvaka, nakon što je prethodno izgubio sva domaća takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Madriđani su preko Bayerna došli do finala 2018. i 2014., a 2017. su izbacili Bavarce u četvrtfinalu. U svim tim susretima, Real je pobjeđivao na Allianz Areni. Bayern je posljednji put pobijedio Real pred svojim navijačima u polufinalu 2012. (2:1), a onda u uzvratu uspio u raspucavanju s 11 metara doći do finala.

Mnogi nestrpljivo čekaju večerašnji fudbalski klasik, a sigurno je da će uzbudljivo biti i 8. maja u Madridu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hevew53007
Suprug i ja izgubili smo višak kilograma bez dijeta i vježbanja i to u samo dva tjedna. Najučinkovitiji lijek koji je pomogao milijunima i pomoći će vam:----> use.my/iketo
0 0
user1713710627
Hajde mazite bulje hihihi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi