Bayern se sprema za veliki meč s Realom, a Nijemci objavili ime novog trenera: "Senzacija!"

Vode se pregovori

Bayern se sprema za veliki meč s Realom, a Nijemci objavili ime novog trenera: "Senzacija!"

Edmir Škorić

Bayern Minhen trenutno se sprema za polufinalni meč Lige prvaka protiv Real Madrida, koji je na programu sutra od 21 sat. Njemački Sky Sports javlja da su u međuvremenu čelnici bavarskog ponosa identifikovali glavnog kandidata za nasljednika Thomasa Tuchela i trenutno vode razgovore.

Nakon sezone trener Thomas Tuchel oprostit će se od minhenskog Bayerna pa se već sedmicama traži njegova zamjena. Mediji su među kandidatima za ovu poziciju uglavnom navodili Xabija Alonsa i Juliana Nagelsmanna, no prvi će ostati u Bayer Leverkusenu, a drugi u njemačkoj reprezentaciji. Sada su se Bavarci trebali okrenuti drugom, dobro poznatom imenu.

Prema Florianu Plettenbergu iz njemačkog Sky Sportsa, "željeni kandidat u Bayern je jasno definiran". Taj bi čovjek trebao biti Ralf Rangnick, aktuelni selektor austrijske reprezentacije.

U Minhenu gotovo svi smatraju da je 65-godišnjak trener iz snova za njihov klub, a među glavnim zagovornicima te ideje je počasni predsjednik Uli Hoeness.

Bayernovi čelnici čak vjeruju da bi Rangnick mogao postati višegodišnje zaštitno lice njihovog projekta te su čak pripremili i predugovor. To bi vrijedilo do 2027. godine i treneru bi osiguralo ne samo stabilnu poziciju u klubu, već i mogućnost utjecaja na transfere i kontrolu klupske politike po tom pitanju.

Oglasi

Trenutno pak Bayern ima veliku prepreku jer njihov kandidat ima ugovor s austrijskim savezom do 2026. godine. To znači da će savez tražiti novac.

Prema izvoru, iznos neće biti pretjeran i bit će u "srednjem jednoznamenkastom milionskom rasponu". Bavarcima pet miliona neće biti problem, bit će teži pregovori s Austrijancima.

Odluka o Ralfu Rangnicku bit će donesena nakon prve utakmice polufinala Lige prvaka protiv Real Madrida. Susret je na rasporedu u utorak, 30. aprila u 21 sat u Minhenu, revanš sedam dana kasnije.

Bayern se oprostio od titule u Bundesligi, ona je otišla Bayeru, a Bavarci su također ostali i bez Kupa Njemačke, kao i Superkupa svoje zemlje, dok je Liga prvaka ostala kao jedino takmičenje i jedina prilika da na kraju osvoje makar jedan trofej u teškoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Izbor Rangnicka, ukoliko se dogodi, mogao bi donijeti podijeljena mišljenja među navijačima, koji su očekivali mnogo više od ovog izbora. Kandidati su svojevremeno bili i mnogo veća trenerska imena, ali jednsotavno Bayern nije uspio nikoga angažovati.

Spominjao se i Unai Emery kao moguć nasljednik, ali za sada nema nagovještaja hoće li trenr Aston Ville doći u Minhen. Rangnick izgleda kao najbliže trenerskoj klupi, a on itekako poznaje Bundesligu s obzirom na ranije angažmane u Hoffenheimu i Leipzigu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1635426697
Je li realno da samo ova budala pise komentare?
1 0
user1713710627
Sudbino milana man utd a stiže Real Madrid
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi