Sastanak Ancelottija i Pereza dobio konačan epilog
Foto - EPA

Italijan ima veliku podršku

Sastanak Ancelottija i Pereza dobio konačan epilog

Midhat Šljivak

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez danas je obavio razgovor s trenerom tima Carlom Ancelottijem.

Kraljevi su u posljednje vrijeme igralo odlično. Izbacili su favorizovani PSG iz Lige prvaka u nevjerovatnom preokretu, ali zatim ih je na zemlju spustio najveći rival Barcelona pobjedom na Santiago Bernabeu od 4:0.

Dok je velika većina igrača na reprezentativnoj pauzi, Perez je odlučio obaviti razgovor s Ancelottijem, a on je danas i održan.

Razgovor između predsjednika i trenera kluba trajao je sati i po, a poznat je njegov epilog. Perez nema namjeru da mijenja Ancelottija i iskusni Italijan dobio je punu podršku rukovodstva kluba.

Ancelotti je veoma blizu titule prvaka s Real Madridom. Kraljevi su prvi na tabeli La Lige sa 66 bodova, devet više od Seville i 12 od Barcelone koja ima i utakmicu manje.

Do kraja sezone Real će odigrati još devet utakmica u prvenstvu, a vidjet ćemo koliko klub može napraviti u Ligi prvaka gdje će za protivnika u četvrtfinalu imati aktuelnog prvaka Evrope, londonski Chelsea.

Oglasi

Florentino Perez je prelomio o italijanskom mađioničaru: "U odluku više niko ne sumnja"

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez impresioniran je načinom na koji je italijanski stručnjak Carlo Ancelotti pripremio utakmicu protiv PSG-a.

Legendarni Italijan je digao tim s dna i uspio ga je odvesti do velike pobjede nad PSG-om (3:1) i plasmana u četvrtfinale Lige prvaka i sačuvao je posao u Madridu.

Marca navodi da je Perez već prelomio i da Ancelotti ostaje u klubu.

"Carlo Ancelotti će biti trener Real Madrida naredne sezone. U to više niko ne sumnja u klubu", riječi su novinara Marce Juana Ignacia Ochoe.

Donedavno je posao 62-godišnjem stručnjaku bio pod upitnikom. Perez mu je zamjerao na izuzetno slaboj igri bez obzira na činjenicu da je Real prvi u Španiji.

Međutim, očigledno je preko noći promijenio mišljenje. Ancelotti će, po navodima novinara Marce, ostati u klubu i to je sasvim sigurno lijepa vijest za navijače Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Ancelottiju je ovo drugi mandat na klupi Kraljeva. Prošlog ljeta je na klupi zamijenio Zinedinea Zidanea, a u prvom mandatu je u klubu radio od 2013. do 2015. godine.

S Realom je 2014. godine osvojio Ligu prvaka, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, te Kup Kralja. Ove sezone uzeo je Superkup Španije, a na dobrom je putu da uzme i trofej u La Ligi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi