Ancelotti takav nož u leđa nije očekivao, Perezu je danas dao zeleno svjetlo da reaguje!

Benzema ih sve šokirao

Ancelotti takav nož u leđa nije očekivao, Perezu je danas dao zeleno svjetlo da reaguje!

Endin Čaušević

U Real Madridu su razočarali Karimom Benzemom koji još uvijek nije odlučio da li će ostati i iduće sezone u dresu kraljevskog kluba. Da se u Madridu nešto "kuha" dokaz je i sinoćnji sastanak Carla Ancelottija i čelnika kluba koji su iznenađeni s onim što im je Benzema priredio, ali su odlučni da budu spremni na sve i već znaju koga će dovesti ukoliko Francuz zaista napusti klub.

Prošle sedmice navijači Real Madrida bili su u šoku kada su se pojavile informacije da bi Karim Benzema mogao napustiti kraljevski klub ovog ljeta jer je dobio ponudu iz Saudijske Arabije koju ozbiljno razmišlja da prihvati.

Njegov sadašnji ugovor s Realom ističe na kraju ovog mjeseca i svi očekuju da Benzema što prije donese odluku. Iako je demantovao navode da napušta klub jasno je da su u Realu razočarani što ih je Benzema "prevario" na takav način.

Svi su bili sigurni da će ostati u Realu barem još godinu dana i nisu znali da ima na stolu bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, te su i u kraljevskom klubu za to saznali iz medija.

Dok u Real Madridu čekaju da se Benzema izjasni oko svoje budućnosti ne žele ništa prepustiti slučaju i sjediti skrštenih ruku već su krenuli u akciju kako bi bili maksimalno spremni u slučaju da Francuz zaista napusti klub.

Sinoć su španski mediji objavili da je Harry Kane glavna meta Real Madrida i da će on biti nova "devetka" ukoliko Benzema napusti klub, a čelnici kluba su danas razgovarali i s Ancelottijem na tu temu.

Oglasi

Poznato je koliko Ancelotti poštuje Benzemu, ali je i on sam iznenađen što njegov kapiten razmišlja o odlasku pred sami prelazni rok i što o tome nikome nije pričao.

Ancelotti je razočaran što Benzema s njim nije razgovarao i rekao mu kako stvari stoje, te što su sve saznali na takav način. Zbog toga je znao zašto ga čelnici kluba zovu na sastanak i šta će biti glavna tema.

Perez je predložio Kanea kao glavnu metu za ljetni prelazni rok ako Benzema ne produži ugovor, a Marca navodi da je Ancelotti odmah pristao na takav prijedlog i saglasan je da bi napadač Tottenhama sigurno bio dostojno pojačanje za Benzemu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako Kane preferira ostanak u Engleskoj i u slučaju da napusti Tottenham želja mu je da ostane u Premierhsipu, no sigurno da bi ponudu i poziv iz Madrida jako teško odbio, a posebno kada bi znao da bi on bio prvi izbor u napadu odlaskom Benzeme.

Benzema je obećao da će svoju odluku veoma brzo saopštiti, a u Real Madridu su čini se spremni i na njegov odlazak koliko god im je to do prije nekoliko dana izgledalo da je nemoguća misija da će se desiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
I da ostaje Kane ili Osimhen da se dovedu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi