Ancelottijevih 11 za finale je već poznato: "Često odluče oni što uđu s klupe"

Nema nikakvih dilema

Ancelottijevih 11 za finale je već poznato: "Često odluče oni što uđu s klupe"

Edmir Škorić

Real Madrid u subotu od 21 sat u Londonu na stadionu Wembley igra finale Lige prvaka, a rival će mu biti dortmundska Borussia.

Klupska sezona došla je do samog kraja, a najbolje je ostalo za kraj. Real i Borussia sastaju se u finalu najjačeg klupskog takmičenja, a Kraljevima kao osvajaču 14 trofeja Lige prvaka daju se mnogo veće šanse, iako ni Nijemce niko ne smije da otpiše.

Iako uvijek može da dođe do određenih zaokreta, čini se da je trener Reala Carlo Ancelotti već odabrao početnih 11, što su objavili i španski mediji.

Ako ne bude dodatnih problema, Ancelotti će krenuti sa Courtouisom na golu. Lunin jeste bio junak u prethodnim mečevima Lige prvaka, ali Ukrajinac je bolestan i ima virus zbog čega nije ni putovao u London. No, italijanski stručnjak je ionako rekao da "nema rasprave ko je prvi izbor" kada je Courtois zdrav, a Belgijanac se nedavno potpuno oporavio od povrede.

Joselua, koji je protiv Bayerna s dva gola u revanšu bio junak, Ancelotti će ostaviti na klupi, ali smatra da "često utakmicu odluke oni koji uđu s klupe", pa će Joselu baš kao i Luka Modrić biti džoker.

Oglasi

U zadnjoj liniji igrat će Carvajal, Rudiger, Nacho i Mendy. Militao se vratio, ali ne želi dirati defanzivnu liniju koja je u više od 20 navrata ove sezone sačuvala mrežu netaknutom i koja je jako dobro uigrana.

U veznom redu igrat će Toni Kroos, kojem će ovo biti oproštajna utakmica za Real i generalno u klupskoj karijeri, potom Camavinga, Valverde i Bellingham, dok Tchouamenija nema zbog povrede. U napadu će biti Rodrygo i Vinicius Junior.

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy; Camavinga, Kroos, Valverde, Bellingham; Rodrygo i Vinicius

Što se tiče Borussije Dortmund, ni Edin Terzić nema puno dilema, očekuje se da zaigraju Kobel, Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen, Can, Sabitzer, Adeyemi ili Malen, Brand, Sancho i Fullkrug.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid je ranije osigurao titulu u Španiji i već neko vrijeme je baziran samo na finale u Londonu. S obzirom na sve faktore, Madriđani su zaista favoriti, ali u jednoj utakmici i na neutralnom terenu sve je moguće.

Borussiji su se davale male šanse i protiv Atletico Madrida, protiv PSG-a naročito, ali jako talentovani tim je uspio doći do samog kraja i jednostavno sutra nema šta da izgubi. Kako je i trener Edin Terzić rekao, oni dolaze da uživaju, da se zabave, a na kraju šta bude.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi