Real ima ozbiljan problem o kojem do sinoć niko nije govorio, ali Ancelotti želi da se brzo riješi

Želi novu podlogu

Real ima ozbiljan problem o kojem do sinoć niko nije govorio, ali Ancelotti želi da se brzo riješi

Edmir Škorić

Real Madrid je sinoć pobijedio Celtu sa 2:0 i tako smanjio zaostatak za vodećom Barcelonom na osam bodova.

Iako su ih već otpisali u borbi za titulu, Real Madrid ne odustaje. Pobijedio je Celtu u 30. kolu La Lige i nada se porazu Barcelone večeras protiv Atletico Madrida, kako bi osam kola prije kraja nastavio da vjeruje u osvajanje naslova prvaka Španije.

U međuvremenu, tim se sprema za okršaje s Manchester Cityjem u polufinalu Lige prvaka, a igraće i finale Kupa Kralja protiv Osasune.

Marco Asensio u 42. i Eder Militao u 48. minuzi pogađali su sinoć za Real Madrid koji ima četiri uzastopne pobjede istim rezultatom u prvenstvu i Ligi prvaka.

Trener Carlo Ancelotti (63) izjasnio se sinoć nakon utakmice kazavši da je nezadovoljan stanjem travnjaka na Santiago Bernabeu i nada se da će se podloga mijenjati uoči polufinalne utakmice Lige prvaka protiv Cityja.

"Teren ima problem. Ljudi rade na rješavanju situacije, nadam se da će pronaći rješenje. Očito je da ovaj teren utječe na našu igru", rekao je Italijan, dodavši:

"Ovaj travnjak je redovito mijenjan, mislim da će ga opet mijenjati. Zbog radova koji su se odvijali na stadionu travnjak je brzo propadao. Mislim da će se to promijeniti prije utakmice sa Cityjem".

"Odigrali smo dobru utakmicu, puno nam je pomogla podrška navijača. Imamo fantastične igrače u napadu, ali sretan sam što u posljednjih nekoliko utakmica nismo primili gol", istakao je Ancelotti, te najavio spomenuti spektakl protiv engleskog šampiona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Utakmica s Manchester Cityjem bit će spektakularna jer se sučeljavaju najbolji timovi u Evropi. Ne mislim da će to biti borba između jednog igrača i drugog, Viniciusa i Haalanda naprimjer, već između dvije momčadi koje pokušavaju doći do finala", istakao je Carlo.

City se smatra trenutno najboljom evropskom ekipom, ali Real je rekorder Lige prvaka i u ovom takmičenju se ipak najviše pita...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi