Ancelotti nakon blamaže u El Clasicu krivicu svalio na dvojicu igrača Real Madrida

Održao im predavanje u svlačionici

Ancelotti nakon blamaže u El Clasicu krivicu svalio na dvojicu igrača Real Madrida

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida u nedjelju su na svom terenu doživjeli težak poraz od Barcelone sa 4:0.

Iako kraljevski klub ima ogromu prednost na tabeli u odnosu na ljutog rivala jasno je da ih je težak poraz potresao. Barcelona je na Santiago Bernabeu odigrala odličnu utakmicu, dok je Real izgledao potpuno izgubljeno.

Glavni problem bio je što Carlo Ancelotti nije mogao da računa na povrijeđenog Karima Benzemu koji je daleko najbolji igrač ovog tima. Zbog toga je Italijan odlučio da eksperimentiše sa formacijom što mu se itekako obilo o glavu.

Na poziciji "lažne devetke" igrao je Luka Modrić što se pokazalo kao veliki promašaj, a zbog toga je trpila i vezna linija u kojoj su bili Casemiro, Toni Kroos i Federico Valverde i nisu uspjeli izaći na kraj s Barcinim veznjacima.

Ancelotti je bio vidno razočaran zbog rezultata na Bernabeu jer je to bio veliki šamar za Kraljeve od najvećeg rivala i jasan znak za Italijana da baš i ne treba eksperimetisati u takvim utakmicama.

Međutim, španski mediji navode da je Ancelotti ponovo krivicu prebacio na nekoga drugog, te da je nakon utakmice u svlačionici održao predavanje svojim igračima.

Mundo Deportivo je jutros objavio da je Ancelotti posebno kritikovao Kroosa i Danija Carvajala i poručio im da su odigrali očajan meč zbog čega ih je kasnije i izveo iz igre. Kritike je dobio i Modrić, ali ni približno kao ovaj dvojac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ancelotti je znao da je pokušaj s Modrićem klasični eksperiment i bio je svjestan da to možda i neće uspjeti.

No, pred sami finiš sezone Ancelotti je možda u najboljem trenutku vidio koliko njegova ekipa može, ali i koliko igra Real Madrida ovisi o Benzemi koji je već nekoliko sezona daleko najbolji igrač ovog tima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi