Da li Ancelotti najavljuje odlazak sa klupe Reala: Nema žurbe, do ljeta sam tu"

Spominje se i ko bi mogao biti njegov nasljednik

Da li Ancelotti najavljuje odlazak sa klupe Reala: Nema žurbe, do ljeta sam tu"

Samir Mlaćo

Mnogo se priča o tome da li će iskusni Carlo Ancelotti ostati na klupi Real Madrid.

Real je trenutno drugoplasirani u prvenstvu Španije i vrlo vjerovatno da će do kraja voditi bitku sa Barcelonom te liderom Gironom koja je hit sezone.

Iskusni Ancelotti ima ugovor do kraja ove sezone, tačnije do ljeta 2024. godine i jasno je da se već sada mora pričati o eventualnom produženju, ukoliko dvije strane budu za to.

Ancelotti ipak ne žuri, te je veoma smiren. Ko zna zbog čega, možda ima i neke druge planove, ali mudro šuti.

"Biti trener Reala je najvažnija stvar. Ako je klub sretan, onda sam i ja. Nema žurbe da obnovim ugovor, to nije problem. Ovdje sam do juna 2024. godine", rekao je trener Kraljeva.

Da li to znači da u junu i želi završiti svoju epizodu u Madridu, ostaje da se vidi.

Oglasi

Nedavno su mediji pitali Ancelottija da li bi on otišao u Saudijsku Arabiju kao npr. španski golfer Jon Rahm koji će za nastupe na turnirima dobiti oko 500 miliona dolara.

"Da li bih otišao u Saudijsku Arabiju za 500 miliona? Ne bih uopšte bukirao let, pješke bih otišao tamo", rekao je Ancelotti, pa je poručio da se šali.

"Ne, ne. Šalim se. Ne treba mi novac. Svijet se mijenja i mijenjat će se i dalje", poruka je trenera Real Madrida.

Već odavno se špekuliše da bi na klupu Reala mogao doći Xabi Alonso, te da je vrijeme da se iskusni stručnjak povuče, a Real dobije nešto novo u svojoj igri. I sam Ancelotti je to prokomentarisao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xabi Alonso? Bio je sjajan igrač i ima fantastičnu trenersku karijeru. Profil je trenera koji može voditi Real Madrid. Poznaje klub i veoma je popularan", rekao je Ancelotti.

Alonso je trenutno trener Bayer Leverkusena i radi sjajan posao, te vrlo često dobija pohvale. Radio je u omladinskim seelkcijama Real Madrida, a zatim bio i trener B tima Real Sociedada odakle je otišao u Njemačku. Za sada u 60 mečeva na klupi Bayera ima 37 pobjeda, 13 remija, te deset poraza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi