Svijet se divi Luki Modriću zbog onoga što je uradio nakon meča: "A ima 38 godina..."

Svijet se divi Luki Modriću zbog onoga što je uradio nakon meča: "A ima 38 godina..."

Edmir Škorić

Namučio se Real Madrid večeras protiv Mallorce, ali je ipak slavio sa 1:0 i tako ostaje na prvom mjestu na tabeli španske La Lige.

Real je u 19. kolo ušao kao lider, želio je tu i ostati, a za to je bila potrebna pobjeda nad Mallorcom. Ekipa Carla Ancelottija imala je zaista puno problema sa gostima iz Mallorce, da bi do gola stigli tek u završnici meča.

U 78. minuti korner za Kraljeve, Luka Modrić uzima loptu i šalje fantastično pred gol Mallorce, a Rudiger još bolje reaguje i glavom pogađa za 1:0, što je bio konačan rezultat.

Modrićeva asistencija bila je ključan, a Hrvat i sa 38 godina igra kao u najboljim danima. Proveo je na terenu 86 minuta, a nakon što je sudija označio kraj, uslijedilo je veliko slavlje.

Hrvat je pokazao da i sa 38 godina osjeća istru strast prema fudbalu i ponovo je naravno pokupio simpatije ljubitelja ovog sporta širom svijeta.

Oglasi

Dive mu se na tome, nevjerovatno je da je zagazio u finiš svoje karijere, a da jednako slavi kao i prije 10-15 godina.

Modrić može da bude najbolji primjer za mnoge mlade fudbalere, ne samo Reala nego bilo kojeg drugog kluba.

Iako ga se konstantno prozivalo veteranom, otpisanim, igračem kojeg više Carlo Ancelotti ne treba, nekadašnja zvijezda Tottenhama ne namjerava da odustane od borbe, želi da se bori za svoje mjesto, za trofeje, za naklon svih istinskih ljubitelja fudbala i zaista mu dobro ide.

Istini za volju, morat će prije ili kasnije da napusti Madrid i ostavi svoje mjesto mlađim generacijama. Uveliko se špekuliše da će preći u Saudijsku Arabiju na kraju sezone i to kod Cristiana Ronalda u Al-Nassr.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sam Modrić ne želi konkretno da govori o tome, fokusiran je na Real, a to je pokazao i večeras, tokom utakmice, a naročito nakon iste kada je slavio kao da je postao svjetski prvak s Hrvatskom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Najveci na balkanu daleko
1 3
user1678173236
Jebbo vam modric mster vise
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije