Ancelottiju je jednostavno došlo, pa je svima danas saopštio ko je za njega najbolji igrač svijeta
Italijanski stručnjak najavio novi meč u Kupu, ali pritom otkrio ko je najbolji igrač svijeta. (Foto: EPA)

Očekivano?

Ancelottiju je jednostavno došlo, pa je svima danas saopštio ko je za njega najbolji igrač svijeta

Edmir Škorić

U press sobi Valdebebasa održana je press konferencija Real Madrida, a ondje je trener Carlo Ancelotti najavio susret u Arandini u osmini finala Kupa kralja.

Real je prošle sezone osvojio Kup kralja, a prvi rival u novoj sezoni u ovom takmičenju bit će mu niželigaš Arandina.

"Mi smo aktuelni prvaci i ovo takmičenje nam je dalo puno sreće prošle sezone. Pokušat ćemo učiniti najbolje što možemo i ove", kazao je između ostalog Ancelotti.

Što se tiče rotacija u Kupu kralja, Ancelotti je izjavio da "jedini koji ne putuju su Kroos, Tchouameni i Vincius. Brazilac mora završiti oporavak, a Nijemac ima mali problem sa zglobom. Svi ostali idu."

„Razgovor o promjenama je uobičajen. Već tri mjeseca imamo problema i promjena. Ovu utakmicu moramo shvatiti ozbiljno. To je takmičenje koje nas jako zanima. Bit ćemo konkurentni," rekao je Carlo Ancelotti.

Oglasi

Ancelotti je također cijenio završni dio karijere Sergia Ramosa: "Gajim posebnu naklonost prema njemu. Želim mu sve najbolje na kraju karijere. On je ozbiljan profesionalac i hrabar čovjek".

Italijan je rekao da bi Dani Caravajal mogao igrati kao stoper, dok se vraća Nacho i mogao bi poziciju desnog beka.

O Ardi Güleru i Kroosu rekao je sljedeće: "Toni će biti u Arabiji. Imao je problema sa zglobom protiv Mallorce i zbog toga neće putovati u Arandu. Arda bi mogao biti starter".

Govorio je i o odnosu sa Florentinom Perezom.

"Imam dobar odnos s Florentinom. Nikada nisam od njega tražio više od onoga što mi je već dao. Sve mi daje. Na razini privrženosti i odnosa".

Oglasi

Potom je iskoristio priliku da pred novinarima kaže ko je, barem trenutno i iz njegovog ugla, najbolji igrač svijeta.

"Njegova adaptacija na naš klub bila je vrlo dobra. Nova kultura i novi jezik. On je najbolji na svijetu", snažno je izjavio Ancelotti kada su ga pitali za Judea Bellinghema, koji je s 13 golova prvi strijelac La Lige.

“Dva puta sam osvojio ovo takmičenje uz pomoć Real Madrida. Imali smo puno sreće. Nezaboravno u Valenciji i Sevilli", prisjetio se Carlo, a onda poručio da ima puno povjerenje u tim i da vjeruje u prolaz dalje bez obzira ko izađe na teren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova bi utakmica mogla doći kao dobar trening pred nastavak sezone, a već 11. januara u Saudijskoj Arabiji igraju gradski derbi s Atleticom u polufinalu Superkupa Španije, dok drugi par čine Barcelona i Osasuna.

Madriđani vode u La Ligi sa 48 bodova, koliko ima i Girona. U posljednjoj utakmici savladali su Mallorcu sa 1:0, a narednu ligašku utakmicu igraju tek 21. januara kada će ugostiti Almeriju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

student
komentar
0 0
Aspirator
Svako svoga konja hvali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi