Benzema u Real Madridu? Stigao je jasan odgovor od Francuza

Očito su sve samo špekulacije

Benzema u Real Madridu? Stigao je jasan odgovor od Francuza

Edmir Škorić

Samo šest mjeseci nakon dolaska u Saudijsku Arabiju, Karim Benzema želi da se vrati u Evropu i 36-godišnji francuski napadač nada se da će se to uskoro dogoditi, iako njegov klub Al-Ittihad želi da ostane.

Francuz je ljetos napustio Real Madrid i prešao u redove aktuelnog prvaka Saudijske Pro lige. Dobio je ugovor vrijedan 200 miliona eura, ali ubrzo je shvatio da je pogriješio i sada želi da se vrati.

Postoji veliki broj glasina o tome kako Benzemu žele evropski velikani, a prema posljednjim informacijama, nije isključeno da opet obuče dres Reala. Navodno je trener Reala Carlo Ancelotti zainteresovan za Benzemu i zatražio je od Florentina Pereza da ga dovede.

Sada je sve te špekulacije razjasnio Benzemin brat Gressy (31), koji je na Instagramu napisao: "Laž".

Otkako je Benzema ugasio profile na društvenim mrežama, njegov brat djeluje i kao njegov portparol.

Oglasi

Potpisivanje Real Madrida s Benzemom u dobi od 36 godina bio bi nepraktičan potez, pogotovo imajući u vidu da je njihov fokus na izgradnji održive budućnosti.

Florentino Perez već je osigurao mladu jezgru potrebnu za isto, s tim da želi još kvalitetnog napadača i lijevog beka koji bi mogao biti tu godinama koje slijede. Smatra se da su to Kylian Mbappe iz PSG-a i Alphonso Davies iz Bayerna.

Ali nije nikakva tajna da Benzema želi da se vrati u Evropu. Iako možda priča o Realu nije realna niti istinita, u engleskim medijima se spominje mogućnost da prvi put zaigra u Premier ligi jer ga želi Manchester United.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I bivši Benzemin klub, Lyon, takođe je u redu zainteresovanih timova, ali je pitanje ko može da udovolji zahtjevima Francuza koji u Saudijskoj Arabiji godišnje ima 50 miliona eura.

Benzema je doživio najuspješnije razdoblje svoje karijere u Realu, osvojivši Ligu prvaka pet puta (2014., 2016., 2017., 2018. i 2022.) i Ballon d'Or (2022.).

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti