Nije mogao izdržati: Suza je danas kanula niz lice Carla Ancelottija

Italijan je veliki emotivac

Nije mogao izdržati: Suza je danas kanula niz lice Carla Ancelottija

Edmir Škorić

Carlo Ancelotti ne plače skoro nikada ili barem u javnosti to ne radi, ali bilo je situacija kada su emocije jednostavno proradile.

U maju ove godine nakon što je Real Madrid izborio finale Lige prvaka nakon velikih okršaja sa Manchester Cityjem, Ancelotti je od emocija i od silne sreće zaplakao.

Nekoliko mjeseci kasnije, ponovo je suza primijećena na licu italijanskog stručnjaka. Ovaj put ga je na suze natjerao Casemiro, brazilski veznjak koji je iz Real Madrida prešao u Manchester United za oko 70 miliona eura.

Brazilcu je danas upriličen oproštaj od kraljevskog kluba u kojem je zaista ostavio veliki trag, te je u prethodnih devet godina s Real Madridom uspio da osvoji čak 18 titula što je baš impresivno.

Casemiro je za govornicom briznuo u plač dok je emotivno govorio o vezi s Realom u kojem je proveo skoro cijelu karijeru. Posebno teško mu je palo kada je govorio o Luki Modriću i Toniju Kroosu, s kojima je dijelio sredinu terena.

Oglasi

"Ekipa ima 25 fudbalera, ali ja moram pričati o njima dvojici. O Modriću i Kroosu. Baš sam uživao igrati fudbal s njima i hvala njima i klubu što su od mene napravili takvog fudbalera. Ispisali smo historiju i zbog toga će ovaj klub uvijek biti najveći na svijetu", rekao je Casemiro kroz suze i dodao.

"Sigurno ću se vratiti jednog dana. Nastavit ću pomagati klubu jer je ovo moj dom. Ovdje sam mnogo naučio i nadam se da ću sve to prenijeti i na Manchester United. Hvala vam svima, predsjedniku, saigračima i navijačima koji su uvijek vjerovali u mene".

Taj govor pogodio je i samog Ancelottija, koji je sjedio tik uz predsjednika Florentina Pereza, pa je i osan zaplakao.

Casemiro nije na vrijeme registrovan za naredni meč Manchester Uniteda, zbog čega propušta večerašnji derbi s Liverpoolom na Old Traffordu, no očekuje se njegov debi narednog vikenda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče Reala, sjajno je otvorio novu sezonu u La Ligi gdje brani titulu. Prvo je slavio kod Almerije s 2:1 nakon preokreta, a potom je pobijedio Celtu u Vigu s 4:1 ovog vikenda. Kraljevi u narednom kolu gostuju ekipi Espanyola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ViniJr
Plačimo svi jer je Casemiro otrčao za novcem u raspali United...
4 6
Klicko
Ne prestajuuu moje kišeee
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi