Ancelotti i sinoć ponizio zvijezdu Real Madrida i pokazao svima ko je gazda

Već dva meča nije odigrao ni minute

Ancelotti i sinoć ponizio zvijezdu Real Madrida i pokazao svima ko je gazda

E. Čaušević

Real Madrid sinoć je ponovo razočarao svoje navijače jer je osvojio samo bod na gostovanju protiv Betisa i sve više posustaje u borbi s Barcelonom za titulu prvaka Španije. Mediji na Pirinejima kritikovali su posebno Carla Ancelottija zbog taktike i izmjena, a svi se pitaju šta se desilo odjednom s Marcom Asensiom.

Kraljevski klub je bio pod imperativom pobjede u sinoćnjem derbiju protiv Betisa, ali utakmica je na kraju završena bez golova iako smo vidjeli nekoliko odličnih prilika pred oba gola.

Ovaj rezultat uopšte ne odgovara Realu zbog činjenice da je Barcelona jučer slavila protiv Valencije sa 1:0, te je povećala svoju prednost na čak devet bodova.

Carlo Ancelotti je dobio velike kritike španskih medija nakon sinoćnje utakmice i mnogi krive upravo italijanskog stručnjaka za novi kiks. Posebno mu zamjeraju izmjene koje je napravio, odnosno pitaju se zbog čega Marco Asensio nije dobio priliku.

Asensio je poprilično standardan u drugom dijelu sezone i odigrao je nekoliko sjajnih mečeva, te zabio tri gola, ali u prethodne dvije utakmice Real Madrida nije odigrao ni minute iako se oba puta zagrijavao.

U obje utakmice Kraljevi su kiksali, te je mnogima čudno zašto Ancelotti nije uvodio u igru Asensija jer je bilo jasno koliko se Real muči u napadu.

Oglasi

Asensio je propustio prvo u četvrtak meč protiv Barcelone u polufinalu Kupa kralja koji je katalonski klub dobio na Bernabeu sa 1:0. I sinoć je počeo utakmicu s klupe, te i pored lošeg rezultata nije dobio priliku za igru.

Naravno, španski mediji počeli su odmah špekulisati da se nešto čudno dešava u svlačionici Reala, a madridski AS objavio je da je čak nedavno došlo do svađe između Ancelottija i Asensija zbog čega je Španac izgubio mjesto u startnoj postavi.

Asensio je bio nezadovoljan što mu se minutaža preko noći smanjila jer je svjestan da mora što više i bolje igrati kako bi dobio novi ugovor u Real Madridu jer mu tekući ističe već na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

AS piše da je Asensio nešto zamjerio Ancelottiju prije desetak dana na jednom od treninga zbog čega su se verbalno sukobili, te da je to glavni razlog zbog čega on već dva meča uopšte ne igra.

Asensio je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 31 meč u svim takmičenjima, te je zabio šest golova i dodao pet asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi