Ancelotti ga izveo iz igre, a on izgubio živce i napravio haos na klupi za rezerve

Lucas u centru pažnje

Ancelotti ga izveo iz igre, a on izgubio živce i napravio haos na klupi za rezerve

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su osvojili samo bod na gostovanju kod Betisa (0:0) i sada imaju čak devet bodova manje od lidera Barcelone. Ni ovaj meč kraljevskog kluba nije mogao bez skandala, a u centru pažnje našao se Lucas Vazquez koji je žustro reagovao kada ga je Carlo Ancelotti izveo iz igre.

Real Madrid je u prošlom kolu uspio da smanji koliko-toliko prednost u odnosu na Barcelonu koja je neočekivano poražena od Almerije, ali jučer su Katalonci sve to uspjeli da poprave.

Barcelona je pobijedila na svom terenu Valenciju sa 1:0, a itekako ih je sinoć obradovao rezultat iz Seville gdje je Betis uspio da zaustavi Real Madrid i dođe do remija.

Igrači Reala su u drugom poluvremenu svim silama krenuli naprijed, imali nekoliko odličnih prilika, ali jednostavno nisu uspjeli da savladaju Claudija Brava koji je svojim odličnim odbranama donio bod domaćem timu.

Također, u drugom poluvremenu mogla se vidjeti nervoza kod pojedinih igrača kraljevskog kluba koji nikako nisu uspijevali da dođu do gola, a tu se posebno istakao Lucas Vazquez koji je burno reagovao nakon što ga je Ancelotti izveo iz igre.

Ancelotti je odlučio da Lucas počne od prve minute sinoćnju utakmicu na poziciji desnog beka, te je Danija Carvajala ostavio na klupi, no u drugom poluvremenu odlučio je da Carvajala pošalje na teren što se Lucasu nije svidjelo.

Oglasi

On je bio izuzetno ljut zbog činjenice da je nakon sat vremena igre morao da napusti teren i nogom je udario u klupu za rezervne igrače, a zatim bacio jaknu koju je dobio nakon izlaska iz igre od ekonoma kluba.

Ancelottiju se takvo ponašanje sigurno neće svidjeti, dok je Lucas sebi samo zakomplikovao stvari jer ove sezone ne igra toliko koliko je očekivao, a nakon ovakve reakcije minutaža bi mu mogla biti i manja.

Lucas je većinom ove sezone ulazio s klupe i uspio je u svim takmičenjima da upiše 17 nastupa, ali je ukupno odigrao svega nešto više preko 400 minuta. Uspio je postići dva gola i upisati jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, ovaj 31-godišnjak s Realom ima ugovor do ljeta iduće godine, ali se već neko vrijeme špekuliše uveliko da će Lucas već na kraju ove sezone spakovati kofere i potražiti novi klub.

On je ponikao u Real Madridu i s ovim klubom uspio je da osvoji sve što je mogao. Pored Reala nastupao je još za Espanyol gdje je proveo jednu sezonu na posudbi, a potom se na ljeto 2015. godine vratio na Santiago Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi