Ancelotti rigao vatru na pressici: "Sreća pa smo u odbrani bili dobri..."

Nije zadovoljan posljednjim izdanjima svog tima

Ancelotti rigao vatru na pressici: "Sreća pa smo u odbrani bili dobri..."

Eldar Ganibegović

Real Madrid je sinoć prosuo još dva boda i tako se dodatno udaljio od borbe za titulu prvaka Španije. Nakon utakmice burnu press konferenciju je imao trener Kraljevskog kluba, Carlo Ancelotti.

U okviru 24. kola španske Primere Real Madrid je sinoć odigrao 0:0 na gostovanju kod Real Betisa. S obzirom na to da je Barcelona slavila protiv Valencija (1:0), katalonski tim je tako dodatno povećao svoju prednost.

Blaugrana je sada prva na tabeli sa 62 boda, devet više od Real Madrida koji je sve dalje od toga da odbrani titulu prvaka Španije.

Poslije pobjede od 2:5 na Anfieldu protiv Liverpoola, Real Madrid je tako vezao tri utakmice bez pobjede u kojima je postigao samo jedan gol.

Prvo su Kraljevi remizirali 1:1 s Atletico Madridom u ligi, zatim u polufinalu španskog kupa izgubili od Barcelone (0:1), da bi sinoć remizirali s Betisom.

Nakon utakmice trener Los Blancosa, Carlo Ancelotti, imao je šta da kaže na konferenciji za medije. Bio je vidno nezadovoljan, a kako i ne bi nakon posljednjih rezultata svog tima.

Oglasi

"Istina je da nismo bili efikasni ofanzivno. To je trenutno veliki problem. Fali još jedan dribling, još jedan pas, ne stigneš da šutiraš, zidovi se pojavljuju ispred tebe. Imali smo tri-četiri čiste prilike. Srećom, bili smo solidni u odbrani i to je dobro.

Da, pogođen sam, ali nisam ljut. Ovaj trenutak mora uticati na sve nas da budemo bolji. Neobično je da Real Madrid postigne samo jedan gol u tri utakmice i to u nizu.

Ne zaboravimo da smo na Anfieldu dali pet golova. Dakle, ovo nije Real Madrid kojeg svi poznajemo. Mislim da moramo da povratimo ravnotežu u zoni napada. Igrači moraju biti pogođeni jer znaju da imaju kvalitet da postignu mnogo golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mislim da borba za titulu još nije izgubljena. Tačno je, distanca je velika, devet bodova, ali moramo se boriti do kraja. Barcelona ima veoma dobru sezonu i moramo da podignemo naš nivo da bismo imali šansu. Ne možemo misliti da je prvenstvo izgubljeno, ima još mnogo kola da se odigra", istakao je Ancelotti.

Real Madrid za pet dana očekuje domaći meč protiv Espanyola i to će biti idealna prilika da se prekine post kako generalno, tako i u La Ligi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti