Nakon nove pobjede Reala Ancelotti izdvojio jednog: "Fantastičan sportista i sjajan igrač"

Trener mu vjeruje

Nakon nove pobjede Reala Ancelotti izdvojio jednog: "Fantastičan sportista i sjajan igrač"

E. Ganibegović

Real Madrid nastavio je da melje sve pred sobom ove sezone.

Nakon pet kola u španskoj La Ligi imaju maksimalnih 15 bodova i nalaze se na prvom mjestu prvenstvene tabele.

Danas je Kraljevski klub ugostio Mallorcu i kući je ispratio s 4:1, iako do pobjede nije došao baš tako lako kako to rezultat možda govori.

Mallorca je povela preko Muriqija u 35. minuti, u nadoknadi prvog dijela izjednačio je Valverde, preokret donosi Vinicius u 72. minuti, dok na kraju, u 89. i 93. minuti, pogađaju Rodrygo i Rudiger.

Na kraju utakmice Carlo Ancelotti , trener Real Madrida, dao je svoj komentar. Trener Galaktikosa je priznao da je Mallorca stvarala probleme njegovim igračima u prvom dijelu utakmice, ali su Los Blancosi ti koji su na kraju napravili razliku.

Oglasi

Ancelotti je imao samo riječi hvale za jednog igrača, Federica Valverdea, autora spektakularnog gola za izjednačenje.

"Problemi su bili predvidljivi. Dobro su se branili, zabili su iz slobodnog udarca, trebalo nam je vremena da uđemo u igru, ali smo držali kontrolu. Prvo poluvrijeme nismo igrali fantastično, ali smo u drugom dijelu bili puno bolji. Valverde nam je dao dubinu, a zatim Rodrygo", rekao je Ancelotti pa dodao:

"On je sjajan igrač (Federico Valverde, op. a), igra veznog igrača, igra i na krilu. Sada je bliži golu i zabija više, zabio je već dva gola i zabijat će ih još. On je fantastičan sportista i sjajan igrač", rekao je Carlo Ancelotti nakon utakmice s Mallorcom, prenosi DAZN.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Real Madrid je ove sezone pobijedio na svim zvaničnim utakmicama, s obzirom na to da osim pet pobjeda u španskoj ligi imaju i trijumf protiv Celtica u Ligi prvaka.

Naredni meč Kraljeve očekuje već za tri dana kada u Madridu dočekuju RB Leipzig u 2. kolu najjačeg evropskog takmičenja. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi