Ancelottiju "pukao film" zbog Viniciusa, održao lekciju Brazilcu usred utakmice u Bilbau

Italijan je bio jasan

Ancelottiju "pukao film" zbog Viniciusa, održao lekciju Brazilcu usred utakmice u Bilbau

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida sinoć su na teškom gostovanju pobijedili Athletic Bilbao sa 2:0 u meču 18. kola španske La Lige, a meč na San Mamesu obilježio je trenutak kada je Carlo Ancelotti odlučio održati predavanje Viniciusu Junioru u toku utakmice.

Kraljevski klub je došao do veoma važna tri boda s kojima je ostao u priključku s liderom Barcelonom koja i dalje ima tri boda više u odnosu na ljutog rivala s obzirom da su Katalonci jučer s minimalni 1:0 pobijedili Getafe.

Gostovanje u Bilbau je veliki izazov za sve timove, ali čini se da je Real Madrid sinoć lakše od očekivanog uspio da dođe do pobjede i to zahvaljujući odličnoj postavci igre Ancelottija.

Vjerovatno odlučujući trenutak meča desio se u 24. minuti kada je nevjerovatni Karim Benzema postigao fantastičan gol za 1:0, dok je pobjedu Reala osigurao Toni Kroos u 90. minuti golom za konačnih 2:0.

Međutim, detalj koji je obilježio sinoćnji meč desio se sredinom drugog poluvremena. Vinicius Junior je kao i obično dosta prigovarao na skoro svaku sudijsku odluku, a to je očito dosadilo gledati i Ancelottiju.

Brazilac je u nekoliko navrata nakon što bi dobio prekršaj nezadovoljno prigovarao sudiji Sanchezu tražeći žuti karton za protivnika zbog čega ga je sudija na kraju upozorio i rekao mu da se te stvari ne smiju raditi.

Oglasi

Sanchez je upozorio Viniciusa da će zbog takvog ponašanja dobiti žuti karton, a to je naljutilo i Ancelottija koji je u toku meča održao lekciju Brazilcu i jasno mu poručio da više to ne smije da radi.

Italijanski stručnjak je Viniciusu dao do znanja da mu nije posao da za svaki prekršaj traži od sudije žuti karton za protivnika jer prema pravilima sudija zbog toga može dati upravo njemu žuti karton što se Ancelottiju nije svidjelo.

Ancelotti je poručio Viniciusu da više to ne radi i objasnio mu je da je to njegov posao i da će se on žaliti glavnom sudiji ukoliko bude potrebe za tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Vinicius se uspio smiriti do kraja meča i više nije imao prigovora sudiji, ali tečko da će Ancelotti uspjeti da ga "ukroti" što se toga tiče jer je to Brazilcu očito u krvi da se na svakoj utakmici konstantno žali na sudijske odluke.

Brazilac je nekoliko minuta nakon svega toga upisan u bilježnicu glavnog sudije koji mu je dao žuti karton zbog oštrog prekršaja, a naravno i na takvu odluku je Vinicius imao nešto da doda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realu bih najbolje bilo da ga proda i uzme koju paru za njega! Tip je izgubljen i ne igra uopste za i s'ekipom.
4 3
Cocca87
kome i nece puci film, lik se samo valja, stalno nesta mase rukama, stalno samo prigovara sudijama, nikako da radi ono sto treba a to je da igra fudbal...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi