Carlos: Bio sam veoma blizu prelaska u Chelsea

Legendarni lijevi bek otkrio

Carlos: Bio sam veoma blizu prelaska u Chelsea

Legendarni lijevi bek Real Madrida Roberto Carlos otkrio je jednu zanimljivost iz svoje karijere.

Carlos je svojevremeno bio vjerovatno najbolji lijevi bek na svijetu pa su ga htjeli brojni evropski velikani, ali imao je sreću da je igrao za Real Madrid pa je bilo logično da ne može napredovati više od toga.

Ipak, na ljeto 2007. godine, Roman Abramovič je bio veoma blizu da angažuje Carlosa kada je ovaj napuštao Real Madrid. To je priznao i sam fudbaler.

"Razgovarao sam sa Romanom Abramovičem o tome. Imali smo sastanak u Parizu, ali nismo se uspjeli dogovoriti zbog nekoliko sitnica", rekao je Carlos. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je i na ljeto 2004. godine pokušao dovesti Carlosa te su nudili Realu 20 miliona funti, a ovom fudbaleru platu od 120.000 funti sedmično, ali ponuda je tada odbijena.

Podsjetimo da je Carlos kasnije prešao u Fenerbahče gdje je proveo tri sezone da bi potom igrao za Corinthias i Anži.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi