Carlos otkrio tajne trenera Reala: Igrači su znali koga treba otjerati što prije
(Foto: EPA)

Interesantne priče

Carlos otkrio tajne trenera Reala: Igrači su znali koga treba otjerati što prije

Midhat Šljivak

Legenda madridskog Reala Roberto Carlos otkrio je tajne trenera sa kojima je radio u klubu.

Carlos je za Real igrao od 1995. do 2007. godine, a otkrio je s kim je bilo najlakše raditi, ali i kako su igrači doslovno tjerali trenere jer im se njihov rad nije dopadao.

Bez dileme za njega je najbolji čovjek sa kojim je radio Vicente del Bosque.

"Del Bosque nam je bio pravi prijatelj. Nisu mu bila potrebna nikakva pravila, jer su igrači znali šta trebaju raditi. On nas je perfektno razumio", rekao je Carlos, te je nastavio:

"Treninzi ponedjeljkom i utorkom su bili u 17 sati. Nije ih organizovao ujutro jer je znao da se mnogi neće pojaviti. Tačno je znao šta radi", istakao je Carlos.

Sa druge strane Antonio Camacho je pokušao da bude strog prema igračima.

"U vrijeme Galacticosa bilo je sedam velikih zvijezda u klubu. To je bila opasnost za svlačionicu, ali mi smo sve dobro kontrolisali. Imali smo dobar odnos, ali Camacho je bio strog i ozbiljan. Organizivao je trening u sedam sati ujutro, umjesto stalnih 10:30. Pokušali smo razgovorom da riješimo, ali nije to dupuštao. Trajao je 10 dana".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ni Vanderlei Luxemburgo nije dugo ostao na klupi Kraljeva zbog svoje strogoće.

"Imali smo svoje navike. Došli bismo u bazu, ostavili bismo torbe u sobe i prije večere bismo popili pivo ili vino. Uvijek su bile dvije boce vina na stolu. Ronaldo i ja smo ga molili da ne mijenja igračima navike, ali niej poslušao. Odnio je pivo i vino, pa je zbog toga ostao samo tri mjeseca".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zeleni_zub
Trebali su dovesti Senada Misimovica da uvede procedure.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi