Carlton Cole ponovo u Premier ligi?
Foto: EPA

Crystal Palace očajnički želi pojačati napad

Carlton Cole ponovo u Premier ligi?

Ekipa Crystal Palacea je katastrofalno počela novu sezonu engleske Premier lige. U prvih šest utakmica upisali su isto toliko poraza, a Frank de Boer je izgubio svoje mjesto na trenerskoj klupi.

De Boerovu poziciju je preuzeo Roy Hodgson, ali ono što brine čelnike Orlova jeste činjenica da Crystal Palace još uvijek nije uspio postići niti jedan pogodak u Premier ligi. Zbog toga očajnički žele pronaći pojačanje u napadu, a ako je vjerovati britanskim medijima na Selhurst Park bi uskoro moglo stići jedno iznenađujuće ime, iskusni Carlton Cole.

Kako je prelazni rok završen, a Crystal Palaceu je hitno potreban napadač, jedina opcija za ovu ekipu jeste da pojačanje potraži na tržištu slobodnih igrača.

Prema navodima The Mirrora, glavna meta Palacea je Carlton Cole, 33-godišnjak koji je dobro poznat britanskoj fudbalskoj javnosti. Ipak, da su najbolji dani iza Colea svjedoči i činjenica da je zbog loše igre, ovog ljeta, indijski Persib odlučio raskinuti saradnju sa njim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sudeći prema reakcijama navijača Palacea na društvenim mrežama, angažovanje Colea bi predstavljalo pravo razočarenje, s obzirom da su neki od slobodnih igrača, a koje bi Orlovi mogli dovesti, i Dani Osvaldo, Giuseppe Rossi, Jose Antonio Reyes i Rickie Lambert.

Carlton Cole u svojoj profesionalnoj karijeri nastupao za Chelsea, Wolverhampton, Charloton, Aston Villu, West Ham, Celtic, Sacramento Republic i Persib Bandung.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi