Čarolija Neymara za pobjedu PSG-a u Lyonu
(Foto: EPA)

Brazilac za pobjedu

Čarolija Neymara za pobjedu PSG-a u Lyonu

M. Šljivak

PSG je u derbiju 6. kola francuske Ligue 1 savladao kao gost ekipu Lyona rezultatom 0:1.

Derbi je donio apsolutnu dominaciju aktulenog prvaka. Lyon je razočarao u svim segmentima igre, a na kraju su ostali i bez bodova zahvaljujući majstoriji Neymara u samom finišu meča.

Od samog početka PSG je bio bolji tim. Stvarali su gosti šanse, no Anthony Lopes je bio zaista odličan na golu Lyona i imao je nekoliko dobrih odbrana u prvom poluvremenu.

Nakon 45 minuta igre bilo je 0:0, da bismo iste slike na terenu gledali i u drugom poluvremenu. PSG je napadao, Lyon se branio i gotovo da ništa nije pokazivao u fazi napada.

Međutim i napadi PSG-a nisu donijeli previše uzbuđenja pred golom Lopesa, ali jedna čarolija Neymara je odlučila meč. U 87. minuti je Brazilac fantastično pogodio za pobjedu od 0:1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 6. kolo:

Lyon - PSG 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi