Carragher ne štedi Lovrena: "Stalno radi istu grešku"
EPA

Na meti kritika

Carragher ne štedi Lovrena: "Stalno radi istu grešku"

Proslavljeni fudbaler Liverpoola Jamie Carragher nije zadovoljan igrama koje pruža Dejan Lovren.

Ove sezone hrvatski defanzivac nema pretjerano veliku minutažu u timu Jurgena Kloppa, a uprkos manjem broju utakmica i dalje je na meti kritika, naročito Carragera.

Na Lovrena se Carragher obrušio tokom razgovora za "Maych X Pajak Podcast", gdje je, između ostalog, za primjer uzeo i utakmicu između Liverpoola i Watforda odigranu krajem februara. 

"Gledam Lovrena u Liverpoolovom dresu već jako dugo i uvijek radi istu grešku. On se želi potući doslovno sa svima protiv koga igra", kazao je 42-godišnji Carragher, pa potom dodao:

"Na početku ove sezone Kane je svojim tijelom doslovno izgurao Lovrena koji je bio cijeli na njemu. Za svoje godine već je trebao naučiti neke stvari. Nije problem kada napadač kojeg čuva, kao što je slučaj sa Watfordovim Deeneyjem, spusti loptu na travnjak. Umjesto toga mu on visi na leđima i lako ga se okrene."

Prisjetio se i da je svojevremeno na terenu imao okršaj s Lovrenom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Taj čovjek se htio sa mnom potući za vrijeme utakmice, a to je moje specijalno područje. Pokušao se hrvati sa mnom za vrijeme jednog ubacivanja lopte sa strane, ja sam se samo okrenuo oko njega i zabili smo pogodak. Pokušao se hrvati sa mnom umjesto da je gledao loptu. Stalno radi istu grešku!', prisjetio se.

Na Otoku već špekulišu kako bi Lovren mogao otići iz Liverpoola, a kao sljedeća destinacija se pominje Lazio.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi