Zolotiću nove pohvale i mjesto u odabranom društvu u Portugalu
FOTO; Casa Pia

Uz bh. defanzivca je i Argentinac Nicolas Otamendi

Zolotiću nove pohvale i mjesto u odabranom društvu u Portugalu

Samir Mlaćo

Potencijalni bh. reprezentativac Nermin Zolotić (30) igra sjajno i u novoj sezoni u Portugalu.

Njegova Casa Pia drži sredinu elitnog ranga portugalskog nogometa, a Zolotić je standardan i ove sezone. Redovno dobija pohvale, a sada je novo stiglo od vodstva same lige

Naime, Zolotić se našao među pet najboljih defanzivaca lige u dosadašnjem dijelu sezone.

U odabranom društvu sa Zolotićem je npr. sjajni Argentinac Nicolas Otamendi koji nastupa za Benfiku, a tu su i Claudio Falcao (Farense), Manu (Vitoria Guimaraes) i Kialonda Gaspar (CF Estrela).

Svakako veliko priznanje za Zolotića i dodatni podstrek za budućnost. Nekadašnji član sarajevskog Željezničara ove sezone upisao je osam nastupa u prvenstvu, a na svim mečevima bio je standardan.

Oglasi

Na svojoj poziciji u zadnjoj liniji dobio je tek jedan žuti karton, a pohvale rukovodstva lige te ocjene medija najbolje govore o tome kako obavlja svoj posao.

Zolotić se sigurno nada i pozivu u "A" reprezentaciju naše zemlje. Ostaje prava enigma zbog čega su dosadašnji selektori zaobilazili Zolotića koji igra u ekstra kvalitetnoj ligi, standardan je uz visoke ocjene, a istovremeno naša reprezentacija muči muke sa zadnjom linijom.

Zolotić je bio član mlade reprezentacije, zna šta znači državni grb i sigurno da bi poziv u A reprezentaciju bio ispunjenje sna za njega.

Prije Portugala Zolotić je nastupao u Belgiji, te Hrvatskoj, a ponikao je u FK Željezničar.

Ugovor sa Casa Piom produžio je nedavno na još dvije godine, te su čelnici kluba tada učinili sve da zadrže bh. internacionalca i na kraju u tome uspjeli.

Top Komentari

user1676286668
Ako si dobar sa dzekom i ako si horan platit možda te i zovnu...tako to ide
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi